Novosti

ZAVRŠEN EU PROJEKT Isporukom novog vozila, Ivkom svoj park obogatio s dva vozila vrijedna 2,3 mil. kn

Petak

Današnjom isporukom novog specijalnog komunalnog vozila,  Ivkom d.d. Ivanec uspješno je kraju priveo EU projekt nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada kojim je svoj park obogatio s dva vozila vrijedna 2,3 milijuna kuna.

Njihova nabavka velikim je dijelom financirana iz EU Kohezijskog fonda, dok Ivkomovo učešće za oba vozila iznosi 370.000 kuna.

Naime, nakon što je Ivkomu d.d. nedavno isporučen veći kamion zapremnine 14 m3, danas mu je stiglo i manje vozilo kapaciteta 7,5 m3, s pogonom na sva četiri kotača ili kombinirano. Ono će Ivkomu omogućiti lakši obilazak terena te kvalitetno i pravodobno prikupljanje otpada i u zaseocima na brdskim područjima na cijelom njegovu distributivnom području.

- Ovim završava projekt koji smo provodili godinu dana i iznimno sam zadovoljan što smo naš vozni park opremili suvremenim, visokokvalitetnim vozilima – istaknuo je prilikom primopredaje direktor Ivkoma d.d. Edo Rajh.

Željko Horvat, direktor tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca koja je isporučila i ovo vozilo, zahvalio je domaćinima na povjerenju i dobroj suradnji te istaknuo kako je ovo primjer dobre prakse povlačenja EU sredstava, koja se prelijevaju na očuvanje radnih mjesta u domaćoj industriji i potiču razvitak domaće tehnologije.

Predsjednik Skupštine Ivkoma d.d. Milorad Batinić ocijenio je da je završetkom ovoga projekta  zaokružena cjelina kojom je ova gradska tvrtka kvalitetno iskoristila bespovratna EU sredstva te time nastavila s intenzivnom dinamikom opremanja suvremenim voznim parkom.

- Time je na dobitku ne samo Ivanec, već i cijelo ivanečko područje, jer će vozila otpad prikupljati na cijelom distribucijskom području Ivkoma d.d. – izjavio je gradonačelnik.

Naglasio je da završetkom ovog počinju drugi, novi projekti vezani uz tematiku zbrinjavanja otpada, a to je gradnja reciklažnog dvorišta, za koji se također nada da će biti realiziran u suradnji s domaćim tvrtkama.

U svjetlu predstojećih radova na Aglomeraciji Ivanec, gdje će trebati zbrinuti mnogo građevinskog otpada, nagovijestio je i rješavanje projekta gradnje reciklažnog dvorišta građevinskog otpada.

Na licu mjesta okupljenima je demonstriran rad novog vozila, a između ostalog, prikazana je mogućnost koja proizlazi iz njihove kompatibilnosti, a to je pretovar prikupljenog odvojenog otpada iz manjeg u veće vozilo.

print