Novosti

- Iako korisnicima o kojima se brinete puno znači druženje, kontakt i živa riječ, ovaj posao ima i drugu, težu stranu. I stoga vam zahvaljujem na trudu koji ulažete u njega, to više što znam da posao nije ni jednostavan ni lagan – gradonačelnik M. Batinić.

UZ DAN ŽENA Cvijet za gerontodomaćice, korisnice projekta Zaželi i djelatnice Crvenog križa Ivanec

Ponedjeljak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić te načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša danas su u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Ivanec čestitali Dan žena gerontodomaćicama koje se na području ovih dviju jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Zaželi brinu o starim, nemoćnim i bolesnim osobama.

Uz cvijeće za gerontodomaćice i djelatnice Crvenog križa, lončanice su nabavljene i za korisnice usluga koje će, zna li se da neke od njih žive u obiteljskoj i socijalnoj izolaciji, nedvojbeno razveseliti ovaj mali znak pažnje.

Inače, riječ je o EU projektu koji Gradski Crveni križ provodi s više partnera, a među njima su i Grad Ivanec i Općina Maruševec, a u čijem je sklopu zaposleno 5 žena s područja Ivanca i dvije s područja susjedne općine.

Posjet dvaju čelnika bila je i prilika da im ravnateljica GDCK Jasminka Ruhek zahvali na besprijekornom izvršavanju obveza po pitanju financiranja. Istaknula je i zadovoljstvo provedbom projekta kojima je nezaposlenim ženama omogućen povratak u svijet rada i kojim je, s druge strane, omogućena velika pomoć senzitivnim skupinama kojima treba pomoć u poslovima u i oko kuće, ali i pratnja do liječnika i doma zdravlja. Istaknula je i potrebu rješavanja prostornih problema Crvenog križa.

- Iako korisnicima o kojima se brinete puno znači druženje, kontakt i živa riječ, ovaj posao ima i drugu, težu stranu. I stoga vam zahvaljujem na trudu koji ulažete u njega, to više što znam da posao nije ni jednostavan ni lagan – kazao je, čestitajući okupljenima Dan žena, gradonačelnik Batinić.

- Suradnja i potpora Crvenom križu ni dosad nije bila upitna, ne zato što je to naša obveza, već prvenstveno zato što je to naša želja. Proteklih par godina se, slijedom povećanja gradskog proračuna, i za rad Crvenog križa izdvaja osjetno više sredstava. Grad Ivanec spreman se maksimalno uključiti u problem rješavanja prostora, a isto tako u nabavu vozila kojim bi djelatnici i volonteri Crvenog križa mogli odvoziti stare i nemoćne korisnike do liječnika, lakše im dostavljati robu i sl. Uz sudjelovanje okolnih JLS-ova, nabava vozila mogla bi se riješiti razmjerno brzo – ocijenio je gradonačelnik Batinić te se potom, zajedno s čelnicima Općine Maruševec, zadržao u kraćem druženju s gerontodomaćicama i kolektivnom Crvenog križa.

print