Novosti

U PETAK, 29. SIJEČNJA, OD 18 SATI Pridružite se virtualno Noći muzeja u Muzeju planinarstva Ivanec

Srijeda

Muzej planinarstva Ivanec u petak se, 29. siječnja, nacionalnoj manifestaciji  Noć muzeja 2021. pridružuje virtualno, prigodnim programom posvećenim ivanečkoj spisateljici, poduzetnici i planinarki Pavici Hrazdira.

U uvodnome dijelu programa bit će iznesen kratki osvrt na rad muzeja u protekloj godini, a sukladno ovogodišnjoj temi manifestacije, naglasak će biti na zadaćama i aktivnostima muzeja u uvjetima krize.

Središnjim programom jednostavnog naziva „Pavica“ predstavit će se život i djelovanje poznate Ivančanke Pavice Hrazdira.

U programu će sudjelovati učenice ivanečke OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Laura Kraš, Vanesa Prekrit, Darija Strugar i Iva Ribić, u sklopu projekta „Moj grad u muzeju“,pod mentorstvom dr. sc. Suzane Jagić, koje će oživjeti lik Pavice među muzejskim predmetima iz njezine ostavštine. 

U drugome dijelu programa će članice Čitateljskog kluba „Pavica“, koji djeluje pri Gradskoj knjižnici i čitaonici „Gustav Krklec“ u Ivancu, Laura Tkalčec, Sara Kelemen, Nika Krtanjek, Ema Grudenić i Petra Polančec, uz čitanje tekstova Pavice Hrazdira, pokazati zašto im je Pavica i danas inspiracija.

Cijeli program bit će prezentiran u obliku video uratka koji će u Noći muzeja biti dostupan na Facebook stranici Muzeja planinarstva i YouTube kanalu Muzeja (https://bit.ly/35Lx4Ev).

Autorica programa je povjesničarka i kustosica Ana Škriljevečki, a snimanje, obradu i montažu videa realizirao jeivanečki fotograf Zoran Stanko.

Pridružite se Noći muzeja u petak, 29. siječnja, od 18 sati! 

print