Novosti

U tijeku je akcija „Obnovimo zajedno jedan objekt na Banovini“ – uključite se i vi!

Petak

Građani, poduzetnici i obrtnici reagirali su na poziv Grada Ivanca i gradonačelnika Milorada Batinića da Ivanec zajednički obnovi jedan objekt ili da pripomogne obnovi objekta na Banovini koji je teško stradao u potresu -dječjeg vrtića, škole, ambulante ili obiteljske kuće, u skladu s potrebama lokalne zajednice.

Odazivaju se građani, poduzeća i obrtnici te uplaćuju novčane donacije, nude robu, građevinski materijal, usluge, ali i ideje.

Humanitarni lanac onih koji žele pomoći iz dana u dan je sve dulji.

Uz 20.000 kuna koje je za potresom razorena područja uplatio neposredno nakon potresa, Grad Ivanec u međuvremenu je osigurao još 100.000 kuna za pomoć Banovini.

Novčane priloge na gradski račun uplatili su tvrtka Poslovna zona Ivanec, Elektro Kruno iz Margečana, Resta Roberta Rešetara iz Horvatskog, Medicinsko biokemijski laboratorij Marte Krtanjek, AEC – Elektronika, automatika, elektroinstalacije, mjerenja i projektiranje Ivice Copaka iz Margečana i Daris d.o.o. Ljiljane Gladović, a stižu i donacije SGH instalacija, montaža i usluga Siniše Mileca te IBS-a d.o.o., obiteljske tvrtke Ivana, Siniše i Sebastijana Baneka iz Ivanca.

Donacije u robi i građevinskom materijalu najavili su Pilana Ivan Banfić, Staklarski obrt Kušen, Matija d.o.o. Branka Matijevića i drugi.

Razne usluge (izrada projektne dokumentacije, certifikata, nadzor, geodetske usluge, ustupanje lokacije za jumbo plakate i sl.) ponudili su Building Jerka Boškovića, Ured ovlaštenog inženjera geodezije Bojana Škvorca, Tripico Borisa Županića, Geoizmjera Karla Šoštara, Studio Nexar Zdenke Šarolić, Darko Molnar u ime Glasa poduzetnika itd.

Ivančica d.d. Ivanec je, uz već uplaćenih 50.000 kuna novčane donacije, najavila da će svim mališanima dječjih vrtića u Petrinji i Glini donirati papučice.

Pozivamo i dalje sve tvrtke, obrtnike i građane da se odazovu akciji i da pomognu, jer i najmanji prilog vrijedna je „ciglica“ koja će omogućiti obnovu objekata i povratak života u njih.

Svi poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi koji žele donirati mole se da se o vrsti usluge ili načinu pomoći očituju na e-mail [email protected], tel. 645 484 (042).

Odazovite se i vi!

Račun za uplatu donacije

  • HR9723600001815600004  Grad Ivanec, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, Ivanec
  • Model HR68
  • Poziv na broj odobrenja: 7765-OIB uplatitelja
  • Opis plaćanja: Pomoć potresom razorenoj Banovin
print