Novosti

STIPENDIJE Za 50 gradskih stipendista ugovori o stipendiranju stižu elektroničkom poštom

Četvrtak

Grad Ivanec objavio je konačnu odluku o dodjeli studentskih stipendija za ak. godinu 2020./2021.

S obzirom na to da je nekoliko studenata u međuvremenu odustalo od gradske stipendije jer su ostvarili pravo na dodjelu županijske, „crta“ na listi se pomaknula pa su tako stipendije dobila još 4 studenta (temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju).

Ukoliko bi se dogodilo da studenti s gradske liste ostvare pravo na državnu stipendiju te da odluče odustati od gradske (rezultati državnih još nisu objavljeni), u tom slučaju će biti još studenata koji će dobiti gradsku stipendiju.

Grad Ivanec će tako u novoj ak. godini stipendirati ukupno 50 studenata.

Od toga će 36 stipendija primati studenti temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, tj. na studiju.

Dvije nove stipendije dodijeljene su za deficitarna zanimanja na području grada Ivanca, a to su mag. fizike i građevinarstva.

Usto, Grad Ivanec temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja nastavlja i dalje stipendirati još 12 studenata iz prošlih godina.

Stipendije koje se dodjeljuju temeljem socijalnih prilika i uspjeha u školovanju iznose 600 kuna, a od 1. siječnja 2021. godine povećavaju na 700 kuna.

Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja primaju 800 kuna stipendije.

Slijedom aktualnih epidemioloških prilika i nemogućnosti da se održi uobičajena svečanost potpisivanja ugovora u Gradskoj vijećnici, idućih dana svim dobitnicima stipendija e-mailom na potpisivanje stižu ugovori o stipendiranju u novoj ak. godini, s pratećim uputama.

Lista dobitnika stipendija je u privitku.

print