Novosti

Ovako se ucjenjuje i vrši pritisak na Grad Ivanec za prihvat varaždinskog smeća!

Utorak

Čudi me, ali i žalosti, neprimjerena reakcija Batinića, koji bi trebao znati da će na kraju, ustraje li na svom stavu, najviše trpjeti građani Ivanca, ustvrdio je varaždinski gradonačelnik Ivane Čehok, osvrćući se stav ivanečkoga gradonačelnika prema kojem Grad Ivanec kao vlasnik odlagališta miješanog komunalnog otpada u Jerovcu, neće dopustiti da se na njemu odloži 1.500 tona varaždinskog smeća.

- Batinić zna da Ivanec ne može početi provoditi projekt ivanečke Aglomeracije, ukoliko mu mi ne dopustimo zbrinjavanje mulja na našem pročistaču. I to smo bili dogovorili upravo zato da bi išli u korist  građana Ivanca, međutim, ovakav stav ivanečkoga gradonačelnika natjerao me da sazovem skupštinu Varkoma na kojoj ćemo to povući, najavio je Čehok.

Način na koji ivanečki gradonačelnik razgovara s Gradom Varaždinom, kako je naglasio Čehok, neće proći.

- Ne samo način razgovora gradonačelnika Batinića, nego svih ostalih, poručio je Čehok.

Prihvat 1.500 tona varaždinskog otpada, kako je napomenuo varaždinski gradonačelnik, nije njegov zahtjev, već to traži nadležno ministarstvo.

- To, jednostavno, piše u strateškim planskim dokumentima. Nisam ja izmislio da otpad iz Varaždina ide u Jerovec. Ne vidim nikakvog razloga da se dva tjedna nije mogao primati novonastali otpad budući da smo imali poteškoća s deponijem na kojoj sada dovozimo jer ih je država konačno počela zatvarati, sa čime se slažem jer Hrvatska još uvijek previše odlaže otpada. U međuvremenu trebalo je riješiti otpad koji smo vozili u Garešnicu, a oni ne samo da to nisu htjeli – iako je prvo rekao da hoće ukoliko mu ministar to veli – nego još sada izigrava „dasu“ i ponaša se kao da je riječ o ne znam kakvom napadu na građane Ivanca, koji će na kraju najviše trpjeti jer sad mi nećemo napraviti ono što bismo inače napravili. Ako se neki žele ucjenjivati, onda ćemo se ucjenjivati, naglasio je Čehok.

O svemu tome obavijestit će se Varaždinska županija.

- Sad ćemo dopis  poslati varaždinskom županu, koji bi trebao intervenirati, sukladno nacionalnoj strategiji i planu. Međutim, znamo da županija jednako tako nema sluha. To je samo pokazatelj kako se u nas ne poštuju strateški i planski dokumenti. Grad Varaždin će zbrinuti, naravno, svoj otpad, ali bi bilo logičnije da to napravi 15 km dalje, pogotovo što je to i ministarstvo reklo, ukazao je Čehok, ponovivši da Grad Varaždin neće nitko ucjenjivati.

print