Novosti

Poduzetnicima ponovno na raspolaganju COVID zajam za obrtna sredstva – za pripremu zahtjeva obratite se Projektnom uredu

Četvrtak

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ponovno je poduzetnicima, čije je poslovanje pogođeno virusom COVID – 19, stavila na raspolaganje sredstva iz istoimenog zajma. Prijave za dobivanje sredstava otvorene su od 9. prosinca i mogu se podnositi do isteka sredstava.

COVID – 19 zajam za obrtna sredstva predstavlja mjeru za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima te se usmjerava na ona mikro, mala i srednja poduzeća koja:

  • su zatvorena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenoga 2020. godine ili
  • su u 2020. godini ostvarila pad prihoda od 60% i više u odnosu na 2019. godinu

Cilj Financijskog instrumenta je osigurati dodatnu likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Najviši iznos sredstava koji se može ostvariti je 380.000,00 kuna, uz kamatnu stopu od 0,25%. Namjena zajma su obrtna sredstva, rok korištenja je 6 mjeseci, rok otplate do 5 godina, uz mogućnost počeka do 12 mjeseci.

Detaljnije upute o uvjetima zajma, kao i načinu prijave te popis potrebne dokumentacije, dostupni su OVDJE.

Pozivamo sve zainteresirane poslovne subjekte da se za operativnu pomoć oko pripreme zahtjeva za zajam obrate Projektnom uredu za EU fondove na mail adresu [email protected] ili broj telefona 042/645-484.

print