Novosti

IVANEC Dom za smještaj 30 starih i nemoćnih osoba u Rajterovoj ulici spreman za otvaranje

Utorak

Dom za smještaj starih i nemoćnih osoba u ivanečkoj Ulici Rudolfa Rajtera građevinski je potpuno dovršen i opremljen te spreman za prihvat 30 korisnika. 

Potvrđuje nam to i vlasnik novog doma, mladi poduzetnik Tomislav Križnjak iz Družbinca, te ističe da je u tijeku još samo rješavanje „papira“ i pojedinih specifičnih zahtjeva inspekcijskih službi. 

Sobe su namještene krevetima i madracima, ormarima i ormarićima, dnevni boravci opremljeni kompletnim namještajem, televizorima i drugom opremom čekaju korisnike, u praonici rublja već su priključene specijalne perilice, oprema se kuhinja… 

Ukratko, svi prostori – od parkirališta i lijepo uređenog dvorišta, popločana tlakavcima, sa zasađenim mladim japanskim trešnjama, preko moderne prijemne kancelarije do soba i pratećih prostora – sve je spremno za dolazak korisnika.

-Dom raspolaže sa četiri trokrevetne i 9 dvokrevetnih soba u prizemlju i na katu i moći će primiti 30 osoba i to pokretnih, polupokretnih i neporketnih. U domu ću zaposliti najmanje 8 novih djelatnika, od kojih će dvije biti medicinske sestre, a ostalo njegovateljice – kaže T. Križnjak, po struci viši medicinski tehničar, zaposlen u Općoj bolnici Varaždin. 

Djelatnost vezana uz njegu starih i nemoćnih osoba dobro mu je poznata budući da mu se obitelj bavi istim poslom (vodi istovjetan Dom sv. Rozalije u Družbincu), tako da se novim domom u Ivancu obiteljski posao širi.

 Podsjećamo, Križnjak je od bivšeg vlasnika otkupio zgradu površine 800 m2 u Rajterovoj ulici, koja je bila izgrađena do visoke rohbau faze, a koja je napuštena stajala od 2006. godine.

Iako mu se na tržištu nudilo više opcija, Tomislav je odlučio kupiti i uložiti upravo u ovaj objekt, objasnivši to činjenicom da na širem ivanečkom području kronično manjka kapaciteta za smještaj starijih osoba.

U rekonstrukciju i adaptaciju te u opremanje objekta uložio je više od 2 milijuna kuna (dio sredstava osiguran je kreditom) te ga pretvorio u ugodan smještajni prostor.

Ono što posebno valja istaknuti jest i podatak da se odmah nakon izbijanja epidemije u ožujku ove godine, Tomislav javio Stožeru CZ  te, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, stavio svoj objekt na raspolaganje za smještaj COVID pacijenata. 

A pri tome ostaje i dalje, nadajući se ipak da to neće biti potrebno, premda i sam – kao član medicinskog osoblja koji je na prvoj liniji borbe s koronom – svaki dan svjedoči svim teškoćama borbe s pandemijom.

S obzirom na pripreme za službeno otvaranje, dom prima prijave za smještaj korisnika. Upite šaljite na e-mail [email protected]

print