Novosti

Digitalno poslovanje za poduzetnike početnike: IvanecBiz i aplikacija START za osnivanje tvrtke

Srijeda

Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom za EU fondove Projektnim uredom nastavlja s već ustaljenom praksom posebne orijentiranosti svojeg rada na poduzetnike početnike i start – up tvrtke. 

U sklopu uspješno provedenog EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o. vrijednog 530.000 kuna oformljen je jedinstveni web portal poslovnih subjekata, odnosno poslovni imenik Grada Ivanca – IvanecBiz.

S ciljem povezivanja navedene ciljne skupine i raspoloživih potencijala i resursa, a među kojima se svakako posebno ističe upravo IvanecBiz, Poslovna zona i Projektni ured ovih dana aktivno nastavljaju s prikupljanjem podataka o novim start-up tvrtkama i poduzetnicama početnicima – novoosnovanim poduzećima na gradskom području. 

Također, u fokusu Poslovne zone Ivanec d.o.o. svakako su i svi oni koji su trenutno u fazi osnivanja svog poduzeća, a sve kako bi im se od inicijalnog koraka ponudile sve usluge, prednosti i poticaji koje mogu koristiti.

U tu svrhu Poslovna zona Ivanec d.o.o. poziva sve koji tek kreću u pokretanje vlastitog poslovanja ili su ga nedavno pokrenuli da se prijave na IvanecBiz portal. 

Svi zainteresirani mogu se registrirati samostalno na linku: www.ivanecbiz.com, ali i ispunjavanjem obrasca koji se nalazi na kaju članka te njegovim slanjem na mail: [email protected]

Navedeni portal iznimno je dobra polazišna točka za promociju svojeg poslovanja i poduzeća, a isto tako otvara mogućnost pronalaska novih poslovnih partnera i klijenata. Portal daje pretpostavku za tržišnu povezanost i prepoznatljivost, ali i za cjelokupno povezivanje poslovne zajednice.

Na tragu digitalnog, a time i olakšanog poslovanja poduzetnika početnika, prenosimo informaciju o jedinstvenominformacijskom sustavu – START.

Nositelji uspostave sustava START su Vlada RH i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a glavni je cilj ubrzanje i pojeftinjenje pokretanja poslovanja, bez troškova javnog bilježnika i uz plaćanje samo sudskih pristojbi. 

START je uspostavljen sa svrhom bržeg ulazak u poduzetništvo i pokretanje poslovanja u potpunosti elektroničkim putem. Kroz START je moguće u potpunosti elektroničkim putem upisati društvo u sudski registar i Registar poslovnih subjekata (Državni zavod za statistiku) ili obrt u Obrtni registar i registar poreznih obveznika (Porezna uprava) te platiti temeljni kapital i pristojbe. 

Korisnik se u START prijavljuje putem stranice www.start.gov.hr ili portala e-Građani, koristeći elektroničku osobnu (Eoi) ili Finin osobni certifikat na kripto uređaju.

Više informacija o novoj aplikaciji START dostupno je na sljedećem linku: https://start.gov.hr/st/index.html.

print