Novosti

IVANEC Počeli pripremni radovi za postavljanje nove vertikalne prometne signalizacije („totema“)

Srijeda

Grad Ivanec krenuo je s pripremnim radovima za postavljanje nove prometne signalizacije (tzv. totema), koja će sve putnike i vozače usmjeravati prema poslovnim objektima u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, Industrijskoj zoni i u Gospodarskoj zoni.

Najviše će ih biti postavljeno uz državnu cestu D35 (obilaznica), a jedan „totem“ će se postaviti uz županijsku cestu Ivanec – Jerovec.

Postavit će se dvije vrste vertikalne signalizacije i to pet „totema“ u dimenzijama 120x350 cm i 120x300 cm te dva obavijesna putokaza dimenzija 100x30 cm i to na mjesta koja su precizno određena elaboratom i projektom koji je izradila tvrtka PRE-CON iz Varaždina.

„Totemi“ će imati ugrađenu LED rasvjetu. Kako bi se omogućilo njihovo priključenje na električnu energiju, u tijeku su radovi koje izvodi Ivkom d.d., a vrijedni su 24.750 kuna.

Cilj postavljanja ovakve signalizacije jest postizanje bolje vidljivosti i dostupnosti svih poslovnih subjekata koji posluju u ivanečkim poduzetničkim zonama.

Postavljanje nove signalizacije usuglašeno je s Hrvatskim cestama i ŽUC-om.

Što se tiče nabave i postavljanja „totema“, temeljem provedenog natječajnog postupka Grad je ove poslove povjerio varaždinskom poduzeću Crtorad signalizacija d.o.o.

Radovi su vrijedni 92.500 kuna.

print