Novosti

AKTUALNO Počeli opsežni radovi na uređenju središnjeg ivanečkog gradskog parka

Utorak

Zemljanim radovima i polaganjem cijevi za javnu rasvjetu, počeli su radovi na uređenju velikog ivanečkog gradskog parka. 

Investitor svih radova, koji obuhvaćaju gradnju rasvjete u parku, uređenje parkovnih staza i gradnju novog paviljona jestGrad Ivanec.

Nakon što je u prvoj fazi park biološki revitaliziran (pri čemu je uklonjeno staro i bolesno drveće i grmlje te zamijenjeno novim nasadom, a provedeni su i zaštitni radovi), sada je krenula druga faza, koja obuhvaća uređenje parkovne infrastrukture.

S radovima je prvi krenuo Ivkom d.d. Ivanec, koji će u ovoj fazi sagraditi i temelje za kandelabre s kojih će park biti osvijetljen. 

Ovi radovi vrijedni su 67.650 kuna, a Grad ih je povjerio Ivkomu temeljem provedenog postupka javne nabave.

Već idući tjedan trebaju početi i radovi na uređenju glavnih i sporednih staza. Sadašnje šljunčane staze zamijenit će nove, suvremene, popločane tlakavcima. 

Temeljem provedenog natječaja, ove će radove izvoditi poduzeće TTG iz Višnjice, a vrijednost radova je  blizu 747.000 kuna.

Gradit će se i novi paviljon. Budući da sadašnji paviljon, koji datira s početka 20. stoljeća nije prikladan za rekonstrukciju, bit će zamijenjen potpuno novom konstrukcijom. 

Ispred paviljona formirat će se popločani plato koji će služiti kao ljetna i zimska pozornica za razne manifestacije koje se ovdje ubuduće planiraju održavati.

Uređenje glavnog parka uvod je u radove koji se planiraju za iduću godinu, a to je uređenje središnjeg ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca i njegovo pretvaranje u pješačku zonu, a koji će na taj način sa centralnim parkom biti povezan u skladnu cjelinu.

print