Novosti

Odana počast poginulim braniteljima Draženu Šešetu i Ivici Cecelji

Ponedjeljak

U petak, 7. kolovoza, prigodnom je komemoracijskom svečanošću obilježena 29. godišnjica pogibije branitelja Domovinskog rata Dražena Šešeta. Dražen je bio pripadnik 2. GBR Grom, a poginuo je 8. kolovoza 1991. godine u Gređanima kod Topuskog. Bilo mu je tek 20 godina.

U nazočnosti rodbine, cvijeće na njegovo posljednje počivalište na mjesnom groblju u Margečanu položilo je izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio zamjenik gradonačelnika Branko Putarek, a počast poginulom branitelju odali su i predstavnici braniteljskih udruga, gradski i županijski vijećnici, predstavnici DVD-a Gačice i mještani.

Pošto kraj Dražena počiva još jedan poginuli branitelj, Ivica Cecelja iz Završja s područja grada Novog Marofa, pripadnik 104. brigade Hrvatske vojske, koji je poginuo 8. kolovoza 1995. godine u završnim akcijama Oluje, počast je ujedno odana i ovom branitelju.

Uz članove Ivičine najuže obitelji, komemoraciji je nazočilo i izaslanstvo Grada Novog Marofa koje je predvodio gradonačelnik Siniša Jenkač, aktualni saborski zastupnik kao i predstavnici tamošnjih braniteljskih udruga.

Nakon polaganja cvijeća, paljenja lampaša i poklona sjenama poginulih, molitvu za poginule branitelje predvodio je margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac.

Dirljivim riječima on se osvrnuo na žrtvu poginulih te u kontekstu proslave 25. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja uputio riječi zahvale svima koji su stvorili samostalnu hrvatsku državu, ali i onima koji svojim redovitim okupljanjem i odavanjem počasti poginulima omogućuju da živi sjećanje na njih i na dane stvaranja hrvatske državnosti.

Stihovima te nizom domoljubnih, marijanskih i drugih pjesama program su uljepšali članovi župskog zbora sv. Margarete pod vodstvom Ivana Habuneka te zbor mladih Margaretine krijesnice.

Nakon odavanja počasti poginulima na groblju, vlč. Pakrac je u crkvi sv. Margarete predvodio misu za domovinu i poginule branitelje.

print