Novosti

Program asfaltiranja 5,5 km cesta „težak“ 3,07 milijuna kuna: Radovi u finalnoj fazi

Ponedjeljak

Iznimno opsežni radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području iz Programa Grada Ivanca za 2020., koji su započeli još u proljeće ove godine, i dalje su u tijeku i odvijaju se prema planiranoj dinamici. 

Glavnina radova dosad je završena; na pojedinim dionicama u tijeku su još samo završni radovi i uređenje bankina, a svipreostali radovi realizirat će se do kraja ovog mjeseca.

Uz radove o kojima smo dosad već izvijestili, istaknimo i to da je u međuvremenu završilo i asfaltiranje 660 metara nogostupa u Jerovcu Gornjem, a asfaltirana je i cesta prema društvenom domu Gečkovec-Vuglovec.

Također, položen je i asfaltni sloj u Vrtnoj ulici (produžetak odvojka i spoj s ulicom Jezerski put) te na spoju Rajterova –Frankopanska ulica.

Nadalje, asfaltiran je i odvojak u Rajterovoj ulici (prema vodospremi Pilana I) te odvojak u Ulici P. Preradovića. 

U Stažnjevcu su proteklih dana završeni i radovi na uređenju autobusnog stajališta. 

U tijeku su još i radovi na uređenju nogostupa na cesti u Prigorcu, prema Rapikovcu. Uredit će se 120 metara nogostupa.

Ove će se godine asfaltirati ukupno 5,5 kilometara nerazvrstanih cesta, ulica i odvojaka u 15-ak mjesnih odbora, a vrijednost radova je oko 3,07 milijuna kuna.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad Ivanec je radove povjerio PZC-u Varaždin.

Podsjetimo, Programom za 2020. godinu obuhvaćena je modernizacija prometnica u Ivancu (odvojak Ulice P. Preradovića prema Bistrici, produžetak Vrtne ulice i odvojak prema vodospremi Pilana 1 u Ulici R. Rajtera) te odvojaka nerazvrstanih cesta u naseljima Jerovec, Kaniža, Osečka, Lovrečan, Bedenec, Seljanec, Gečkovec, Margečan i Prigoreckao i više lokacija u drugim naseljima.

print