Novosti

U POVODU 10. GODIŠNJICE RADA Tjedan Planinarskog kluba Ivanec (6. – 12. 07.) u Muzeju planinarstva

Petak

Svojih 10 godina rada i djelovanja Planinarski klub Ivanec će od ponedjeljka, 6. srpnja, do petka, 10. srpnja, obilježiti nizom događanja u tzv. Planinarskom tjednu koji će se održati u Muzeju planinarstva Ivanec.

Manifestacija počinje u ponedjeljak, otvaranjem izložbe od stotinjak fotografija kojima će PK prikazati retrospektivu svoga rada tijekom proteklog desetljeća. Izložba se otvara u 19 sati.

Sljedećeg dana Planinarski tjedan nastavlja se Otvorenim vratima od 19 sati nadalje, kada su svi zainteresirani građani pozvani da svrate u muzej i razgledaju izložbu planinarske opreme (posebno one koju članovi koriste za visokogorske uspone na neke od najviših planinskih vrhova na svijetu) te da usput porazgovaraju s planinarima i da se, po želji, učlane u PK Ivanec.

U srijedu u 19 sati prezentaciju o 10 godina rada mladih planinara PK Ivanec održat će Tomislav i Ankica Gotić, Vesna Vitez i Damir Jagić.

Središnja manifestacija bit će u četvrtak, 9. srpnja, također u 19 sati, kada će Planinarski klub održati svečanu sjednicu u povodu svog prvog dvoznamenkastog jubileja te zaslužnima uručiti priznanja i zahvalnice.

Tjedan PK Ivanec završava u petak, prezentacijom o djelovanju visokogorske sekcije, koju će održati Tomislav Friščić i Stjepan Kuštelega, sudionici pohoda na alpske vrhunce i na Kilimandžaro. I ova prezentacija počinje u 19 sati.

Ulazak na sva događanja je slobodan, a planinari pozivaju da im se tijekom idućeg tjedna pridruže svi zainteresirani građani i mladež te da s njima obilježe njihov jubilej.

Manifestacije kojima će PK Ivanec obilježiti obljetnicu rada novčano podupire Grad Ivanec.

print