Novosti

37. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Prihvaćeni sporazumi o sortirnici reciklabilnog otpada u Varaždinu

Utorak

Na današnjoj, 37. sjednici Gradskog vijeća Ivanca održanoj elektroničkim putem, vijećnici su prihvatili Sporazum o korištenju postrojenja i Sporazum o sufinanciranju izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje reciklabilnog otpada u Varaždinu. 

Sastavni dio ovih sporazuma jest i poslovni plan koji sadrži operativne prihode i troškove izgradnje i opremanja sortirnice.

Za prihvaćanje sporazuma glasali su vijećnici HNS-a, HSU-a, HDZ-a i SDP-a, dok je jedan vijećnika NS Reformista ostaosuzdržan.

Ovakav pristup potpuno je u skladu sa zaključkom koji su na prošloj, 36. sjednici Gradskog vijeća, podržali klubovi vijećnika HNS-a, HDZ-a i SDP-a. 

Podsjećamo, prilikom rasprave o navedenoj tematici, vijećnici ovih stranaka izrazili su rezerve prema pojedinim odredbama iz Sporazuma o korištenju postrojenja, a prvenstveno prema onoj slijedom koje bi (i) Grad Ivanec trebao preuzeti obvezu pokrivanja gubitaka koji bi nastali eventualno lošim poslovanjem sortirnice.

Stoga vijećnici  sporazumima nisu željeli dati „zeleno svjetlo“ tako dugo dok im Grad Varaždin ne dostavi poslovni plan za vrijeme važenja sporazuma iz kojeg bi bilo razvidno planirano poslovanje budućeg postrojenja, projekcija njegovih prihoda i rashoda i dr., a sve to kako bi Grad Ivanec zaštitio svoje interese u slučaju potencijalno lošeg gospodarenja budućim postrojenjem. 

Budući da je ovakav zahtjev uvažen, vijećnici su prihvatili sporazume te time omogućili Varaždinu i partnerima da projekt izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje reciklabilnog otpada - koji je ponuđen svim JLS-ovima na području Varaždinske županije - aplicira na EU natječaj koji je otvoren do 30. lipnja.

print