Novosti

SURADNJA S UDRUGAMA Projekti velike vrijednosti za Udrugu Nada i Ženski odbojkaški klub

Ponedjeljak

Od početka godine Poslovna zona Ivanec d.o.o. s udrugama civilnog društva i sportskim udrugama sklopila je 11 ugovora o pripremi projektne dokumentacije te za njihove potrebe izradila 27 prijava na razne javne pozive i natječaje.

Organiziran i kontinuiran rad za potrebe udruga potpora je Grada Ivanca djelovanju udruga, koje su prepoznate kao nosioci kulturnog, sportskog i inog društvenog života u zajednici.

Dobru suradnju potvrđuje i podatak da je, temeljem kandidiranog projekta uz stručnu pomoć Projektnog ureda, Ministarstvo demografije Nadi dodijelilo bespovratnih 160.000 kuna za projekt „Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo“.

 Posebno veseli što se radi o 3-godišnjem projektu kojim će udruga privući ukupno 480.000 kuna!

Usto, Nada uz podršku Projektnog ureda provodi i 3-godišnji projekt Institucionalne podrške, vrijedan 203.825 kuna.

Također, Nadi je četvrti put odobren projekt iz Erasmus + programa vrijedan 36.970 eura, a tematski je vezan uz djelovanje mladih u situacijama ugroze.

Suradnja Nade i Projektnog ureda nastavlja se i u provedbi projekta.

Kao primjer dobre prakse, ističemo i suradnju sa Ženskim odbojkaškim klubom Ivanec, za koji su Poslovna zona i Projektni ured kandidirali dva projekta na natječaje Fonda za aktivno građanstvo.

Manji projekt uspješno je prošao prvu fazu administrativne provjere.

Na natječaj Fonda Zona je za ŽOK kandidirala i jedan veliki projekt, vrijedan 150.781 eura (1,13 milijuna kuna).

Partneri na projektu su Zajednica sportskih udruga, Udruga umirovljenika i Udruga Nada, Srednja škola te osnovne škole u Ivancu, Radovanu i Maču, Dječji vrtić Ivančice i Društvo psihologa Varaždin, a na natječaj je prijavljen pod nazivom Međugeneracijska solidarnost za društvo bez diskriminacije.

Projektom je predviđena nabava opreme za odbojku, nogomet, rukomet i košarku, uređenje i opremanje prostorija ZSUGI, nabava sportske opreme za škole i trenere te sredstva za plaće trenera i stručnih suradnika.

Bude li projekt prihvaćen za financiranje, 90% sredstava ili 135.703 eura osigurat će Fond, dok je preostalih 10% ili 15.078 eura dužan osigurati prijavitelj.

print