Novosti

PONOVNO RADE UGOSTITELJSKI OBJEKTI Grad Ivanec omogućio proširenje terasa na javne površine

Ponedjeljak

Nakon gotovo dva mjeseca zabrane rada, i ugostiteljski objekti na području grada Ivanca danas su, slijedom relaksacije dosadašnjih mjera ograničenja rada uslužnih djelatnosti, željnim gostima ponovno širom otvorili svoja vrata. 

Mnogi su to jedva dočekali kako bi u omiljenom kafiću ponovno popili kavicu, cappuccino, macchiato ili štogod drugo te tako razbili letargiju dugih dana u kojima su okupljanja i društveni život zamrli.

U vezi s time je Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisao sigurnosne mjere kojih su se u aktualnoj epidemijskoj situaciji dužni držati svi ugostiteljski objekti. 

Prije svega, mjere se odnose na osiguranje fizičkog razmaka između posjetitelja te između posjetitelja i ugostiteljskih radnika.

Također, mjere nalažu i obvezu osiguranja fizičkog razmaka među stolovima, na način da se osigura razmak koji ne smije biti manji od 1,5 metara.

S obzirom na to da su, zbog ovakve mjere, ugostitelji prisiljeni proširiti svoje terase, Grad Ivanec je zainteresiranim ugostiteljima, koji su se s takvim zamolbama javili gradskoj upravi, omogućio proširenje vanjskih terasa na javne površine.

Evo još nekih mjera kojih ćemo se morati pridržavati. 

Ulazak gostiju organiziran je tako da novi posjetitelj ili skupina gostiju može ući tek kad ga prethodna skupina napusti.

Posjetitelji mogu u ugostiteljskom objektu naručiti obrok ili napitak koji će uzeti sa sobom i konzumirati na terasi, odnosno na otvorenom, a kod naručivanja se također mora poštovati razmak od 1,5 metra.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata može biti od 6 do 23 sata.

Detaljno o mjerama koje je radi sprečavanja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo pročitajte u tekstu u prilogu.

print