Novosti

STOŽERNA SNAGA DVD-ovi s područja grada Ivanca u ophodnjama odradili 1.672 sata i prešli 15.425 km!

Srijeda

Svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području grada Ivanca – a to su DVD-ovi Ivanec, Radovan, Margečan, Salinovec, Gačice i Bedenec – u najkritičnijem razdoblju corona krize svojim praktičnim djelovanjem ponovno su dokazala svoj status stožernih operativnih snaga snage civilne zaštite.

Svi ovi DVD-ovi aktivirani su i u pripravnost stavljeni 20. ožujka i otad su, pa sve do kraja travnja, krajnje profesionalno i ozbiljno provodili kontrolu mjera vezanih uz ograničavanje okupljanja na javnim površinama te pritom upozoravali građane na opasnosti od zaraze virusom COVID-19 i potrebu držanja socijalne distance.

A da im zadaća nije bila jednostavna, pokazuje i podatak da su u nekoliko navrata doživjeli verbalne neugodnosti od strane pojedinaca.

U razdoblju od 21. ožujka do 28. travnja članovi DVD-ova su, svaki na svom području djelovanja (a po naputku Stožera CZ i gradskog vatrogasnog zapovjednika) obilazili javne površine. U tim je ophodnjama bilo angažirano ukupno 94 operativnih vatrogasaca.

Tijekom prva dva tjedna ophodnje su bile organizirane kroz šest dnevnih smjena, kasnije kroz tri do četiri.

U opsegu angažmana DVD-ova svjedoče sljedeći podaci: 14 članova DVD-a Margečan u ophodnjama je provelo više od 423 sata, s prijeđenih 3.755 kilometara!

Iz DVD-a Ivanec u ophodnje je bilo uključeno 23 vatrogasaca, koji su, patrolirajući širom svog područja djelovanja, prevalili 4.323 kilometara. Na terenu su boravili više od 273 sata.

Četrnaest članova DVD-a Salinovec u ophodnjama je boravilo više od 273 sata te pritom vozilima prevalilo 1.931 kilometar.

Iz DVD-a Radovan u ophodnjama je boravilo 22 članova;  na terenu su proveli gotovo 261 sat i prešli 2.298 kilometara.

Iz DVD-a Gačice kontrolu javnih okupljanja na terenu obavljalo je 15 vatrogasaca koji su u kontroli proveli 258 sati te pritom prešli 973 kilometara.

Šest vatrogasaca DVD-a Bedenec u ophodnjama po terenu prevalilo je 2.145 kilometara i utrošilo više od 182 sata rada.

Ukupno, vatrogasci iz svih 6 DVD-ova na terenu su odradili više od 1.672 sata te u ophodnjama prevalili 15.425 kilometara!

S obzirom na relaksaciju mjera, ophodnje su ukinute, međutim, vatrogasci su i dalje stavljeni na raspolaganje Stožeru civilne zaštite Grada Ivanca i tako će biti do potpunog ukidanja svih epidemioloških mjera.

print