Novosti

GRAD IVANEC Otvoren Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području grada Ivanca

Petak

Grad Ivanec objavio je Javni poziv za ostvarivanje prava iz Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području grada Ivanca.

Program sadrži više mjera kojima Grad pomaže mladim obiteljima te svim ostalim obiteljima do 45 godina, samcima i jednoroditeljskim obiteljima te obiteljima koje se doseljavaju na administrativno područje Ivanca da uz olakšice i benefite riješe svoj stambeno pitanje ili  poboljšaju stambene uvjete.

Svima zainteresiranima (koji ispunjavaju propisane kriterije) ovaj Program omogućuje korištenje tri mjere.

Prva mjera jest oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom gradnje, rekonstrukcije ili dogradnje kuće.

Drugom poticajnom mjerom Grad Ivanec će sve korisnike (koji su na području grada Ivanca kupili ili sagradili nekretninu) osloboditi plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina od dana početka korištenja nekretnine.

Trećom mjerom Grad obiteljima sufinancira ratu stambenog kredita u visini 10% mjesečne rate, s time da maksimalni iznos kredita koji se subvencionira iznosi 100.000 eura na rok otplate od minimalno 15 godina.

Za svako dijete u obitelji korištenje ove subvencije produljuje se za godinu dana, a za svako novorođeno dijete – još 2 godine.

Detaljnije o svakoj raspoloživoj mjeri te o postupku ostvarivanja prava iz Programa kao i o dokumentaciji koju trebate dostaviti pročitajte u Javnom pozivu u prilogu.

Ovaj Javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava.

print