Novosti

HGK poduzetnicima čije su djelatnosti pogođene coronom ukida plaćanje članarine

Četvrtak

Hrvatska gospodarska komora (HKG) pridružila se institucijama koje donose posebne mjere s ciljem olakšavanja poslovanja gospodarskim subjektima pogođenima krizom izazvanom virusom COVID-19.

HKG je tako donijela mjeru o privremenom ukidanju obveze plaćanja članarine za svoje članice. Ova privremena mjera primjenjuje se od 1. ožujka 2020. godine i vrijedi do 31. svibnja 2020. godine.

Službena obavijest dostupna je na mrežnim stranicama Narodnih novina, gdje je također naveden popis svih djelatnosti na koje se mjera odnosi (prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007).

Napominjemo da se ova mjera ne odnosi na SVE poduzetnike, nego kao i kod svih ostalih mjera, samo na one pogođene coronom.

Oslobođene djelatnosti su izdvojene i pobrojane u Odluci HGK, a na priloženom linku objavljena je cijela odluka i popis djelatnosti.

Još jednom naglašavamo da Poslovna zona Ivanec zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom Projektnim uredom za EU fondove, redovito prati sva događanja i objave vezane uz donošenje posebnih gospodarskih mjera u ovim izvanrednim okolnostima te o svemu obavještava sve zainteresirane.

Pozivamo sve poduzetnike, koji su zainteresirani za dobivanje obavijesti putem e-maila, da dostave svoje podatke na [email protected], ako već to nisu učinili ili ako već ne dobivaju obavijesti.

print