Novosti

Počeli radovi na sanaciji klizišta iz gradskog programa za 2020. godinu vrijedni blizu milijun kuna

Ponedjeljak

Sanacijom klizišta na nerazvrstanoj cesti u Pecama, na predjelu Šalamona, počeli su radovi na klizištima koje je Grad Ivanec zacrtao svojim programom za 2020. godinu.

Klizište u Pecama aktiviralo se prije nekoliko godina te otad kontinuirano „radi“ stvarajući odrone zemlje koji otežavaju promet ovom cestom.

Temeljem provedenog natječaja, Grad Ivanec je sanacijske radove dodijelio tvrtki TTG iz Donje Višnjice, a ugovorena vrijednost radova je 123.600 kuna.

Grad obavlja i pripreme za odabir izvođača radova na dva klizišta u Prigorcu (Jazvečine 1 i 2), na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica.

Postupak javne nabave je u tijeku, a radovi će početi odmah nakon odabira najpovoljnijeg izvođača.

Riječ je o velikim klizištima međusobno udaljenim tek nekoliko desetaka metara, a oba su se aktivirala za vrijeme velikih kiša u proljeće 2018. godine.

Jedno klizište je već potpuno razorilo cestu i promet njome je onemogućen, pa je Grad stanovnicima omogućio pristup nekretninama uredivši šumski put iz pravca Ivanečke Željeznice.

Procijenjena vrijednost sanacije je oko 800.000 kuna.

U financiranju radova Grad očekuje potporu Hrvatskih voda koje su, podsjećamo, znatnim iznosom (1,1 milijun kuna) i prošle godine pomogle u sanaciji klizišta u Margečanu, Gačicama i Salinovcu.

print