Novosti

Poslovna zona Ivanec edukator na Regionalnim danima EU fondova u Zaboku i Murskom Središću

Četvrtak

Poslovna zona Ivanec d.o.o. ovog je mjeseca na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Poslovnog dnevnika održala dvije stručne, interaktivne edukacije na temu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“. 

Radionice su održane u sklopu manifestacije Regionalni dani EU fondova.

Prvu edukaciju zaposlenici Poslovne zone Ivanec d.o.o. Tamara Kljunić i Marko Krobot održali su 5. prosinca u konferencijskoj dvorani Vodospreme u Zaboku, dok je druga radionica održana u Murskom Središću, u utorak, 17. prosinca,u Centru za kulturu „Rudar“, a priredili su je Ana Jagetić i Nikola Turčin.

Okupljenim sudionicima prezentirane su mogućnosti financiranja iz Programa ruralnog razvoja putem otvorenih natječaja i investicijskih zajmova, s posebnim naglaskom na prijavitelje OPG-ove. 

Objašnjene su prihvatljive aktivnosti i preduvjeti svakog od istaknutog natječaja. Teorijski dio izlaganja potkrijepljen je praktičnim primjerom, gdje su svi zainteresirani na jasan i stručan način upoznati s koracima podnošenja prijave preko sustava Agronet. 

Po završetku izlaganja zaposlenici Zone, predvođeni direktoricom Lanom Labaš, odgovarali su na brojna pitanja sudionika i dogovorili buduće poslovne sastanke.

Uz domaćine Regionalnih dana EU fondova, na manifestacijama je sudjelovao i državni tajnik MRRFEU-a Velimir Žunac, suradnici iz nadležnih razvojnih agencija te predstavnici HAMAG BICRO-a.

Važno je podsjetiti da je upravo Grad Ivanec prvi od 30 odabranih gradova u kojemu je u lipnju 2018. godine započela ova najvažnija nacionalna manifestacija o EU fondovima, a koja se odvija pod ingerencijom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Proaktivna, uspješna suradnja ivanečke poduzetničke potporne institucije, Ministarstva i Poslovnog dnevnika, nastavlja se i iduće godine kroz nove EU projekte i planirane aktivnosti, a sve s ciljem poticanja poduzetništva i stvaranja povoljnog poslovnog okruženja za njegov razvoj.

print