Novosti

NIKOLINJE Sv. Nikola u pohodu mališanima i djeci ivanečkoga kraja

Petak

Danas je Nikolinje, jedan od najdražih dana za našu djecu i mališane. 

Posla na terenu je puno pa stoga i ne čudi da je sv. Nikola u obilazak malenih krenuo već proteklih dana.

U srijedu, 4. prosinca, prvi su ga dočekali članovi Ivanečkog sunca, udruge koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama. 

U prepunom ivanečkom Kinu članovi Sunca priredili su dirljiv program te njime ganuli publiku. Među ostalim, izveli su pjesme na znakovnom jeziku koje su uvježbali uz pomoć vlč. Leonarda Šardija, povjerenika za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. 

Vlč. Leonardo štićenike Sunca u pravilu posjećuje dvaput mjesečno te s njima provodi vrijeme na zabavan način, učeći ih pjevanju, pa su tako ovoga puta prvi put pred publikom izveli naučene pjesmice.

Na priredbi su nastupila i djeca iz Dječjeg vrtića Bambi i učenici Osnovne škole Ivanec, dok su duhovitim skečom publiku nasmijali članovi scenske skupine Područne škole Salinovec. 

U ime Grada Ivanca članovima Sunca i publici obratila se Marina Držaić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu.

Svim izvođačima je čestitala na lijepom programu, a udruzi Ivanečko sunce, koja okuplja najsenzitivniju populaciju, poželjela i budući uspješan rad.

Sv. Nikola sinoć je pohodio i djecu iz Margečana i okolice. 

Doček mu je priređen u mjesnom vatrogasnom domu, u organizaciji Udruge građana Margareta i Područne škole Margečan.

Prigodan program izveli su dječji zbor Margaretice i školski zbor, a okupljenim klincima iz Margečana, Gačica, Radovana, Tužnog, Škriljevca, Cerja te čak iz Završja obratio se i sv. Nikola.

Malenima je podijeljeno više od 100 poklon paketa čiju su nabavu financirali brojni sponzori, ponajviše tvrtke i obrtnici te udruge margečanskog kraja.

Druženje je potom nastavljeno u prostorima vodenice, uz kolače, čaj i kuhano vino.

Večeras u hotelu Orion druženje sa sv. Nikolom imaju mališani iz Dječjeg vrtića Ivančice i Radovana, uključujući i polaznike male škole i pedagoških radionica. 

Također, danas u 18 sati u Kinu Ivanec je i besplatno kino za djecu, prikazuje se crtić Grinch. Besplatna kinoprojekcija Grincha u Kinu je i sutra u 16 sati, a nakon predstave djecu će na izlasku dočekati sv. Nikola i počastiti ih bombonima.

Predstave djeci poklanja Grad Ivanec.

print