Novosti

NA IVANČICI Koordinacija predstavnika turističkih zajednica Varaždinske županije na krovu Hrvatskog zagorja

Utorak

Turistička zajednica grada Ivanca nedavno je bila domaćin redovitog sastanka predstavnika turističkih zajednica koje djeluju na području Varaždinske županije.

Bila je ovo prilika da se svi okupljeni pobliže upoznaju s Ivancem i pojedinim realiziranim turističkim projektima i sadržajima, s potencijalima, ali i budućim planovima u cilju razvoja kulturnih i turističkih proizvoda.

Domaćin predstavnicima TZ-ova i vođa puta bio je voditelj TZ grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš, koji je svima uputio riječi dobrodošlice te im zahvalio što su se svi odazvali sastanku i druženju.

Za goste je organiziran obilazak Muzeja planinarstva, interpretacijskih ploča ivanečkih mlinova i mlinarske šetnice, a posjećeni su lokaliteti u centru Ivanca (crkva, arheološki lokalitet Stari grad Ivanec). Gosti su se uputili i do nove turističke infrastrukture na Rapikovcu, a obišli su i Žgano vino, Črne mlake, bivši vojni objekt i sam vrh Ivančice.

Na krovu Hrvatskog zagorja održan je radni sastanak komu je predsjedao direktor TZ-a Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, a tom su prilikom rješavane redovite kao i neke nove predstojeće aktivnosti na razini Županije.

Budući da većina predstavnika TZ-ova dosad nije imala prilike obići pojedine lokalitete i posjetiti vrh Ivančice, boravak na najvišoj zagorskoj planini i na drugim turističkim destinacijama bio i je ne samo dojmljiv turistički izlet, već i inspiracija za ideje oko budućih zajedničkih projekata.

TZ grada Ivanca je za sve prisutne osigurao pakete s promo materijalima i suvenirima. 

print