Novosti

ZAKLJUČAK GRADONAČELNIKA U ak. godini 2019./2020. Grad dodjeljuje 10 socijalnih stipendija više, s 500 rastu na 600 kn mjesečno

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić donio je zaključak temeljem kojeg će Grad Ivanec u akademskoj godini 2019./2020. studentima dodijeliti 10 stipendija više.

Umjesto dosadašnjih 30, u novoj ak. godini dodijelit će im se 40 stipendija i to onih koje se dodjeljuju temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika u obitelji kandidata te na temelju uspjeha u školovanju, odnosno studiju.

Također, studentima koji ostvaruju stipendiju temeljem ovih kriterija, iznosi stipendija se s dosadašnjih 500 povećavaju na 600 kuna mjesečno.

Grad Ivanec nastavlja stipendirati i studente temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja. Takvi studenti za dodjelu stipendija ne trebaju konkurirati svake godine, već jednom odobrenu stipendiju koriste tijekom cijelog studija.

Takvih stipendija Grad dodjeljuje 10, u iznosu od 800 kuna mjesečno.

S obzirom na to da 8 studenata takve stipendije nastavlja koristiti iz proteklih godina, u ak. godini 2019./2020. Grad će odobriti još 2 stipendije, i to za magistre strojarstva, koji su na području grada Ivanca deficitarno zanimanje.

Ukoliko pak kvota za ovo zanimanje ostane nepopunjena, stipendije će se dodijeliti za zanimanje doktor/doktorica medicine i za magistre elektrotehnike.

Tako će Grad Ivanec u ak. godini 2019./2020. stipendirati ukupno 50 studenata, 10 više nego dosad.

Što se tiče natječaja za dodjelu stipendija temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, dosad je, kao jedan od uvjeta za pravo sudjelovanja studenata na natječaju, bio prosječni mjesečni ukupni neto prihod po članu kućanstva u prethodna 3 mjeseca u visini 2.500 kuna.

Gradonačelnik je sada svojim zaključkom ovaj cenzus povećao na 3.000 kuna, a time je  omogućeno većem broju studenata da konkuriraju za dodjelu gradske stipendije.

print