Novosti

Veseli Hrvatski olimpijski dan u ivanečkom Dječjem vrtiću Ivančice

Četvrtak

U ivanečkom Dječjem vrtiću Ivančice i ove godine je godine obilježen Hrvatski olimpijski dan.

U skladu s olimpijskim načelima koja promiču zajedništvo, prijateljstvo, solidarnost i druge pozitivne vrijednosti, i ovoga puta su maleni u tom duhu, u pratnji vrtićkih teta, krenuli na veliko gradsko nogometno igralište na kome je, dakako, glavna tema bila najvažnija sporedna stvar na svijetu – nogomet.

Manifestacija je počela podizanjem olimpijske zastave i razgovorom o značenju olimpizma. Nakon toga je mališanima četiriju odgojnih skupina – Cvjetića, Kockica, Leptirića i Zvjezdica - o nogometu govorio tata Neven Vukman, poznati ivanečki nogometaš.

U tome su mu pomogli i drugi članovi NK Ivančice – Tomislav Jagić, kapetan i igrač, Emanuel Andreić, golman, te djeca igrači Adam Gašparić - golman, Jakov Brežnjak, Ivan Surjak i Vito Mesec, bivši polaznici vrtića, kao i odgojiteljica Marina Lančić, igračica.

O fair playu u nogometu mališanima je govorio nogometni sudac Dejan Šantalab, dok je predsjednik NK Ivančice Josip Grđan djeci predstavio Školu nogometa koja okuplja dječje uzraste.

I ostale odgojne skupine kroz različite su sportske aktivnosti i igre obilježile Olimpijski dan na dvorištu vrtića; bilo je tu raznih igara s loptom, preskakivanja, provlačenja, štafetnih igara, igri s vrećicama, gađanja u mete, igri s vijačama, obručima, štulama i dr.

print