Novosti

Obilježena 28. obljetnica pogibije branitelja Ivana Severa

Četvrtak

Pripadnici specijalnih postrojbi – diverzantskog i protudiverzantskog voda bivše Općine Ivanec koji su 1991. godine bili uključeni u operacije oslobađanja vojnog objekta tzv. JNA na Ivančici, a onda i u ratne operacije oslobađanja Varaždina, pripadnici 2. ivanečke bojne 104. brigade Hrvatske vojske, obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga Ivanca i Lepoglave, Policijske postaje Ivanec, Lovačkog društva Jelen, pojedini županijski i gradski vijećnici te vodstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem u srijedu su, 18. rujna, na ivanečkom groblju odali počast poginulom branitelju Ivanu Severu.

Obilježavanju obljetnice nazočila je majka i bliža obitelj pokojnoga Nina.

Jučer, 18. rujna, navršilo se 28 godina od njegove pogibije.

Nino je poginuo prilikom operacija oslobađanja vojarne Jalkovečke žrtve u Varaždinu, a otad se njegovi ratni kolege na obljetnicu njegove pogibije okupljaju svake godine te mu počast odaju molitvom i paljenjem svijeća.

Molitvu na Ivanovu grobu predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko. Osvrćući se na čitanje iz Evanđelja koje govori o susretu s uskrslim Isusom, kojeg prijatelji nisu odmah prepoznali, naglasio je otajstvo i simboliku koju ljudi ne prepoznaju odmah, nego tek s odmakom vremena, a koje govori o tomu da je i Isus prije uskrsnuća trebao proći kroz muku i smrt.

U svjetlu takve vjere, istaknuo je potrebu da budemo zahvalni braniteljima i svima onima koji su na žrtvu života bili spremni onda kada je to bilo najpotrebnije.

Nakon molitve na Severovu grobu, župnik je predvodio i kratke molitve na grobovima Željka Putara Grdaka i Romana Ribića.

print