Novosti

Održana je redovita godišnja skupština Udruge umirovljenika Ivanec

Utorak

Udruga umirovljenika Ivanec u subotu, 13. srpnja, u svojim je prostorijama u Gajevoj ulici u Ivancu održala redovitu izvještajnu godišnju skupštinu.

Najstarija i najbrojnija udruga na ivanečkom području prezentirala je aktivnosti i rezultate svojeg rada u protekloj 2018. godini, ali je i najavila aktivnosti i planove za tekuću godinu.

380 članova Udruge tako i ove godine očekuju organizirana druženja u prostorima Udruge četiri puta tjedno, a obuhvaćaju različite korisne i zabavne aktivnosti kao što su šah, pikado, kartanje, čitanje dnevne štampe i Umirovljeničkog lista. Osim toga za članove se redovito organiziraju kontrole šećera i tlaka.

Kako bi svoju zlatnu dob proveli u druženju, prijateljstvu i dobrom raspoloženju, ivanečki umirovljenici redovito odlaze na sportske susrete, izlete, a tradicionalno s prijateljskim udrugama organiziraju i proslavu Martinja.

-Nama umirovljenicima i dalje su najveći problem male mirovine. Tu je i dalje problem s isplatama u okviru Fonda socijalne potpore. Naime, potrebe su znatno veće od priljeva koje Fond ostvaruje. Ono na što smo posebno ponosni je da i dalje, uz sve probleme, redovito pomažemo našim bolesnim i socijalno ugroženim članovima. – istaknuo je predsjednik Udruge umirovljenika Dragutin Krauthaker.

U ime gradonačelnika ivanečke je umirovljenike pozdravila pročelnica Marina Držaić -Iznimno mi je zadovoljstvo čuti i vidjeti ustrajnost i kontinuitet u vašem radu i broju članova. Grad Ivanec redovito financijski prati rad vaše Udruge. Posebno mi je zadovoljstvo što je Grad riješio pitanje prostora za umirovljenike i što smo vam ga dali u vlasništvo. Pozitivno je što se tako često družite, razmjenjujete iskustva te si time obogaćujete život jer u konačnici nema veće vrijednosti od života provedenog u zajedništvu. –

Domaćinima su se lijepim riječima obratili i predstavnici srodnih, prijateljskih udruga iz Vidovca, Lepoglave, Bednje te predstavnik Udruge tjelesnih invalida ILO iz Ivanca.

print