Novosti

ITAS PRVOMAJSKA O proizvodnji vojnog programa Itas pregovara i s Njemačkom

Subota

U sklopu nastojanja poslovodstva Itasa Prvomajske d.d. Ivanec i njegova izvršnog direktora dipl. ing. Krešimira Trstenjaka da tvrtku uključi u proizvodnju vojnog programa (sa čime je povezan niz posjeta Itasu predstavnika stranih veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnika resornih ministarstva i Agencije Alan), ovog je tjedna u radnom posjetu ivanečkom proizvođaču alatnih strojeva boravilo novo izaslanstvo.

U njemu su bili zamjenik veleposlanika Njemačke u Hrvatskoj Harald Seibel i vojni izaslanik Dirk Bocklet, zatim, dr. Florian Kirchmann, generalni direktor njemačke tvrtke Kunzmann (koja je dugogodišnji Itasov poslovni partner) te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop.
- Glavna tema sastanka bili su razgovori o suradnji Itasa Prvomajske d.d. s potencijalnim partnerima iz Njemačke o mogućnosti proizvodnje ciljanog vojnog programa, uz sudjelovanje našeg partnera, tvrtke Kunzmann. U kontekstu tih razgovora gosti su istaknuli potrebu veće prisutnosti Itasa na gospodarskim sajmovima u Njemačkoj te nam dali praktične savjete i sugestije o tome kao prezentirati naše proizvode, poraditi na njihovu PR-u i privući nove investitore – izvijestio je direktor K. Trstenjak.

Posjet jake njemačke delegacije predstavnici Itasa iskoristili su kako bi ih upoznali sa svojim tehničko-tehnološkim i proizvodnim kapacitetima, s naglaskom na suradnju s Kunzmannom kao premium parterom.

Informirali su ih i  o sudjelovanju Itasa u projektu izgradnje prve hrvatske punionice vozila na električni pogon, također i o poslovima koje Itas već radi za MOH, a predočen im je i dio poslova koje Itas obavlja za austrijsku vojsku (proizvodnja određenih dijelova za tenkove).

Nastojanjima Itasa potporu je, u ime Ministarstva gospodarstva, ponovno izrazio državni tajnik M. Antonić. Naglasivši da ovo ministarstvo stoji iza Itasovih projekata, istaknuo je i potrebu da Itas snažnijim i agresivnijim marketinškim nastupom na njemačkom tržištu pokuša osigurati svoju prepoznatljivost u specifičnoj grupi proizvođača vojne opreme i na taj način osigura nove poslove.

Po riječima gostiju iz Njemačke, u tome su oni sami spremni pomoći Itasu putem trgovačke komore i njemačkog atašea. Razgovaralo se i o mogućnosti predstavljanja Itasa na specijaliziranim sajmovima u Hannoveru i Stuttgartu što bi, ocijenjeno je, Itasu otvorilo vrata za specijaliziranu suradnju s velikim njemačkim tvrtkama.

Državni tajnik Z. Jakop, koji je čest gost Itasa, istaknuo je zadovoljstvo već započetom suradnjom ove tvrtke s MORH-om te istaknuo da će Ministarstvo obrane podržati sve aktivnosti usmjerene afirmaciji tvrtke na jakom njemačkom tržištu.

print