Novosti

POSLOVNA ZONA IVANEC-ISTOK Klesarstvo Bregović počelo s gradnjom nove proizvodne hale

Četvrtak

Na poslovnoj parceli površine 11.500 četvornih metara u Poslovnoj zoni Ivanec – istok, obrt Klesarstvo Bregović iz Ivanca počelo je s gradnjom nove proizvodne hale.

Direktor Klesarstva, mladi poduzetnik Josip Bregović, ističe da će hala raspolagati sa 700 četvornih metara proizvodnog prostora, a građevinski dio investicije vrijedan je oko pola milijuna eura.

U novu halu bit će preseljena proizvodnja iz sadašnje pretijesnog poslovnog prostora u Ivancu koji ne dopušta širenje i u koji nije moguće smjestiti strojeve.

Zbog toga je u proizvodnom procesu zastupljeno dosta ručnog rada, a to usporava i otežava obradu i proizvodnju.

-Otvaranjem nove hale to će se promijeniti jer ćemo u nju smjestiti moderne rezalice i  obradne centre za kamen. Otvorit ćemo i nekoliko novih radnih mjesta – ističe Bregović.

Plan je ove godine cijeli objekt staviti pod krov, a bude li sve išlo planiranim tempom, proizvodnja u novoj hali trebala bi krenuti krajem iduće godine. U novom prostoru bit će otvorena i veleprodaja asortimana Klesarstva Bregović.

Klesarstvo u realizaciji ove investicije koristi pojedine gradske benefite (oslobađanje od komunalnog doprinosa) koji mu omogućuju pojeftinjenje ukupnog ulaganja.

Ovo je već treći novi objekt koji se u Poslovnoj zoni Ivanec gradi u zadnjih godinu dana, dok je jedan već aktiviran u Industrijskoj zoni.

Gradnju novih hala u obje zone najavljuju i drugi investitori.

print