Novosti

EU PROJEKT Izvođač uveden u posao, počinje energetske obnova društvenog doma Lančić – Knapić

Utorak

Uvođenjem izvođača u posao, u ponedjeljak su, 13. svibnja, i službeno počeli teći rokovi izvođenja radova na energetskoj obnovi društvenog doma Lančić – Knapić.

Energetska obnova, u sklopu koje će cijeli objekt površine 356 m2 biti obnovljen od poda do krova, projekt je Grada Ivanca koji se posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.      

Ukupna  vrijednost projekta energetske obnove doma jest 1.080.357,63  kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi bespovratnih 526.495,60 kuna.

Grad Ivanec je u provedenom postupku javne nabave izvođenje radova vrijednih 991.389,23 kuna povjerio tvrtki MIPCRO iz Ivanca.

Otvaranje građevinskog dnevnika, odnosno uvođenje u posao formalizirano je potpisima MIPCRO-ova voditelja gradilišta Zdravka Rogine i predstavnika IPC-a inženjeringa d.o.o. Ivanec Mladena Strmečkog, kao stručnog nadzora.

Kratkoj koordinaciji održanoj uz uvođenje u posao nazočili su gradonačelnik Milorad Batinić, resorna pročelnica Marina Držaić te predstavnici DŠR-a i Mjesnog odbora Lančić – Knapić s kojima su ujedno dogovoreni rokovi u kojima se prostor treba isprazniti, dok će izvođač prići pripremama i nabavi materijala za izvođenje radova.

S obzirom na to da mještani Lančića i Knapića dom koriste i za provedbu izbora, dogovoreno je da će konkretni radovi početi nakon izbora za EU parlament, 26. svibnja.

print