Novosti

Ivanec priredio toplu dobrodošlicu za više od 200 sudionika Planinarskog križnog puta

Ponedjeljak

Više od 200 sudionika 63. planinarskog križnog puta u subotu je, 6. travnja, na svom dvodnevnom pohodu od Belca do Maclja prošlo i kroz naš kraj.

U ivanečkoj župnoj crkvi sv. Marije Magdalene dobro raspoloženu i nasmijanu mladost pozdravio je župni vikar vlč. Mišel Kovačević, dok je, u ime Grada Ivanca, brojnim sudionicima toplu dobrodošlicu u Ivanec zaželjela Katica Levanić, županijska vijećnica.

Planinarski križni put organizirala je Planinarska bratovština sv. Bernarda iz Samobora uz pomoć mladih i uz pokroviteljstvo Ureda za mlade Zagrebačke nadbiskupije.

Početna postaja Križnog puta bila je crkva sv. Marije Snježne u Belcu, odakle je mlade put vodio do raspela na Juranščini, potom do vrha Ivančice, zatim do kapele Sv. Duha u Prigorcu, nakon čega su se hodočasnici spustili do Ivanca.

Tu ih je, uz riječi dobrodošlice te odmor i predah, dočekala i okrepa koju je za svakog od njih osigurao Grad Ivanec.

Nakon toplog prijma u Ivancu, odakle su ispraćeni s blagoslovom zaštitnika našega grada sv. Ivana Krstitelja, mladi su put nastavili prema Lepoglavi, gdje su i noćili.

Sljedećeg dana put ih je vodio prema Bednji i kapelici u Purgi Bednjanskoj, odakle su preko Trakošćana i Potkove došli do odredišta 63. planinarskog križnog puta – crkve Muke Isusove u Donjem Maclju.

print