Novosti

U sklopu EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o. u HGK Varaždin održana dvodnevna edukacija na temu Poslovno planiranje

Utorak

U sklopu provedbe EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o. „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“, 19. i 22. veljače u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Varaždin, održana je dvodnevna edukacija za poduzetnike, poduzetnike početnike, strat up tvrtke i obrtnike pod nazivom „Poslovno planiranje“.

Edukacija je obuhvaćala teorijski dio o osnovnim pojmovima, elementima i sadržaju poslovnog plana, a polaznici su nakon svake tematske cjeline imali praktičnu vježbu kroz koju su izrađivali vlastiti poslovni plan, tako su na realnom primjeru iz svoje svakodnevice odmah primijenili i utvrdili naučeno.

Organizirana visoko interaktivna edukacija pokazala se kao najučinkovitiji i najkorisniji oblik ulaganja u ljudske resurse.

Novo stečena znanja i vještine direktno dovode do poboljšanja poslovnih kompetencija vlasnika i zaposlenika poduzeća, a u konačnici su i dio neophodnog cjeloživotnog učenja.

S obzirom na to da je riječ o visokokvalitetnoj usluzi, edukacija je organizirana uz potporu i u partnerstvu s HGK Varaždin.

Kao i kroz nekoliko prethodnih suradnji na provedbi ovog projekta, HGK Varaždin je ustupanjem svoje dvorane za prezentaciju  omogućio da što veći broj poduzetnika koristi ovu novu i vrijednu uslugu koja uvelike olakšava i unaprjeđuje poslovanje svakog poduzetnika ili obrtnika.

Dobra poslovna suradnja rezultat je dugogodišnje uspješne, konstruktivne i partnerske sinergije potpornih institucija.

Edukaciju su za sve zainteresirane poduzetnike održale renomirane stručnjakinje iz područja poslovnog savjetovanja Irma Dračić iz poduzeća CAD-ING d.o.o. i Josipa Petrović Zozoli iz poduzeća ISC d.o.o.

U sklopu navedenog EU projekta poduzetnicima će biti na raspolaganju još jedna edukacija tematski vezana uz čitanja financijskih izvještaja, a trenutno su im na raspolaganju usluge poslovnog mentorstva i mogućnost uključivanja u jedinstveni besplatni online katalog Poslovne zone Ivanec d.o.o., koji je oformljen na web platformi https://www.ivanecbiz.com/ .

Podsjetimo, ukupna vrijednost predmetnog projekta u sklopu kojeg se održava i navedena edukacija je 522.957,53  kuna, a od toga je Zoni bespovratno odobreno 436.561,26 kuna iz EU fondova.

print