Novosti

Društvo turističkih vodiča i Turistička zajednica: U turističkom obilasku ivanečkih lokaliteta

Srijeda

Na inicijativu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, u povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanjaHrvatske drugu godinu za redom organizirano je besplatno turističko vođenje za građane u svakome gradu u kojem postoji društvo turističkih vodiča. 

Tako je bilo i u Ivancu, jednom od četiri grada naše županije (uz Varaždin, Ludbreg i Varaždinske Toplice), u kojemu je u nedjelju također organiziran obilazak zanimljivih lokaliteta.

U obilazak na temu Spomenici i spomen-ploče, skupinu okupljenih građana poveli su članica Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin i licencirani turistički vodič prof.Mirjana Bračko i voditelj Turističke zajednice grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš.

U obilazak se krenulo od Gradske vijećnice, gdje su najprije svim posjetiteljima podijeljeni promo materijali TZ-a.

Tom su prilikom okupljeni najprije upoznati s događanjima koja su rezultirala međunarodnim priznanjem Hrvatske, a potom je uslijedio obilazak spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima, arheološkog lokaliteta Stari grad Ivanec te spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora. 

Nazočni su obišli i razgledali nekoliko drugih lokaliteta iz starije i novije ivanečke povijesti, a šetnju središtem Ivanca je starim fotografijama i drugim zanimljivim podacima upotpunio B. Jagetić Daraboš.

Sudionici su i ovoga puta bili zadovoljni prezentacijom, jer unatoč tome što Ivanec nije klasična turistička destinacija i što se primarno ne razvija u tom smjeru, neosporno je da naš grad ima iznimno bogatu i zanimljivu povijest koja se još uvijek istražuje i svake godine rezultira novim saznanjima i informacijama, pa u tom kontekstu sudionici obilaska redovitodoznaju nešto novo i zanimljivo o Ivancu.

print