Novosti

Božićni koncert u organizaciji Grada Ivanca te gradskih udruga i solista

Ponedjeljak

Sudionici Božićnog koncerta u petak su, 28. prosinca, publici u prepunoj srednjoškolskoj sportskoj dvorani uljepšali blagdansko raspoloženje i prikazali djelić svoga stvaralaštva. Gotovo sat i pol koncertnog programa publika je provela uživajući u raznolikom programu koji su izveli zborovi, ansambli i solisti koji nose glazbeni život našega grada, kao i gosti iz Varaždina i Lepoglave.

Nastupili su Vokalni ansambl Sakcinski, Zbor djelatnika i Dječji zbor Osnovne škole Ivanec pod vodstvom glazbene pedagoginje Nade Peček (solisti: Petar Poljak, Kristijano Roginek i Slaven Filipek), Tamburaški orkestar KUD-a Itas  pod vodstvom Petra Heheta (solist: Stjepan Sanković), Ženski vokalni sastav Kaliope (solisti: Neven Risek, Ivan Juren), dvije skupine Plesnog kluba Ivančica, Brass ansambl Lepoglava pod vodstvom Željka Hutena te violinistice Glazbene škole Varaždin Ruta Bobić (uz klavirsku pratnju Monike Zlatarek) i Paula Jovan i Dora Kukec.

Program je vodila Vesna Matišić.

U skladu s tradicijom, za sve izvođače je nakon koncerta priređeno druženje na kome se svim izvođačima i njihovim voditeljima obratio i zahvalio im na prekrasnom glazbenom ugođaju gradonačelnik Milorad Batinić.

Uputio im je čestitke na njihovu radu, uspjesima i atmosferi koju su priuštili građanima te najavio povećanje proračunskih sredstava za rad kulturno-umjetničkih udruga u 2019. godini.

print