Novosti

Pripreme za Noć muzeja 2019. – građani, ustupite fotografije i eksponate za planinarsku izložbu!

Utorak

Nakon što se Muzej planinarstva Ivanec prošle godine prvi put s velikim uspjehom pridružio nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja koju Hrvatsko muzejsko društvo priređuje u suradnji s muzejima širom Hrvatske, Grad Ivanec je, u želji da nadmaši uspjeh lanjske, već počeo s opsežnim pripremama za iduću Noć muzeja koja će se održati 25. siječnja 2019.

Za tu priliku priređuje se poseban program koji će, vjerujemo, svojim sadržajem i atraktivnošću oduševiti sve posjetitelje te na nov način trasirati budući turistički razvitak Ivanca.

S obzirom na to da će jedan od sadržaja biti planinarska izložba, pozivamo sve planinare, izletnike i ostale građane da Muzeju planinarstva za ovu priliku ustupe stare planinarske fotografije, suvenire, opremu, zbirke planinarskih znački, odjeću i sve drugo što je vezano uz 120 godina dugu ivanečku planinarsku tradiciju.

Svi ustupljeni eksponati pažljivo će se popisati, a nakon izložbe bit će vraćeni vlasnicima. Doprinos svih građana koji za izložbu ustupe nešto od planinarske baštine bit će istaknut u pratećem katalogu izložbe.

Na suradnju su posebno pozvana planinarska društva, kolekcionari, vlasnici starih zbirki te naši stariji sugrađani koje molimo da pregledaju svoje obiteljske zbirke te iz njih izdvoje interesantne fotografije o Ivančici, Ivancu, o bivšim generacijama ivanečkih planinara, o njihovim krstarenjima i druženjima diljem drugih gora i planina itd.

Eksponate za izložbu možete donijeti svakog radnog dana u Gradsku vijećnicu Ivanec do 15 sati i predati ih Ivančici Peharda, višoj referentici za društvene djelatnosti i civilno društvo, a možete joj se i javiti na tel. 492-876 (042) ili na e-mail: [email protected]

print