Novosti

Čestitka u povodu 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Ponedjeljak

U povodu obilježavanja 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić uputio je čestitku svim osobama s invaliditetom.

Podsjećajući da se ovaj dan obilježava s ciljem senzibiliziranja i boljeg razumijevanja građana za probleme s kojima se u svakodnevnom životu susreću osobe s invaliditetom, poručuje da je i nadalje potreban trajan i kontinuiran angažman cijele društvene zajednice kako bi se podigla svijest o potrebi njihova integriranja u sva područja društvenog, gospodarskog, kulturnog i političkog života.

U tom kontekstu Grad Ivanec je dosad poduzeo niz aktivnosti po pitanju uklanjanja arhitektonskih barijera na javnim površinama i rješavanja prostornih pitanja ivanečkih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom, a aktualizirao je i inicijativu koja bi trebala olakšati njihovo uključivanje u svijet rada.

-Svim osobama s invaliditetom zahvaljujem na doprinosu razvitku našega grada te Vas pozivam na daljnju suradnju. U Gradu ćete za to uvijek imati partnera – stoji u čestitki gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, a koju je uputio i u ime svojih zamjenika Lidije Kozine i Branka Putareka te predsjednice Gradskog vijeća Ksenije Sedlar Đunđek.

print