Novosti

U prepunoj dvorani Gradske vijećnice održan sastanak Poslovnog kluba Ivanec

Utorak

Brojni ivanečki poduzetnici, investitori u Poslovnoj zoni Ivanec - istok, pojedini poduzetnici početnici i gospodarstvenici iz Varaždina te predstavnici Udruženja obrtnika Ivanec u ponedjeljak su, 26. studenog, nazočili sastanku koji je u prepunoj Gradskoj vijećnici održan u organizaciji Grada Ivanca, Poslovnog kluba i Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Nazočni su najprije upoznati s prijedlogom proračuna za 2019. godinu, a najvažnijim gradskim dokumentom provela ih je pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo Maja Darabuš te se posebno osvrnula na dijelove interesantne poduzetnicima.

Savjetnik za komunalno gospodarstvo Stjepan Vincek detaljnije ih je upoznao s Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019., budući da se planirani programi gradnje direktno odnose i na poduzetnike na području grada Ivanca.

Direktorica Poslovne zone Lana Labaš potom je predstavila Nacrt Programa potpora za poticanje poduzetništva u 2019.

U nastavku su poduzetnici istaknuli niz problema i pitanja koja opterećuju njihovo poslovanje, a na koja je odgovarao gradonačelnik Milorad Batinić, ujedno i kao saborski zastupnik.

Među najvažnijima su bila pitanja o daljnjem poreznom rasterećenju plaća, o povećanju cijena zbrinjavanja otpada nakon zatvaranja Jerovca i otvaranja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, o mogućnosti da Grad izdašnije financira razne izdatke za djecu, o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora itd.

Poduzetnici su aktualizirali i temu koja se odnosi na goruću potrebu školovanja kadrova za potrebe domaćih poduzetnika te predložili da Grad početkom iduće godine izvrši anketiranje tvrtki kako bi se na vrijeme moglo krenuti s promidžbom školovanja za strukovna zanimanja.

M. Batinić obvezao se na sastanak s poduzetnicima u Ivanec dovesti najkompetentnije predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi izravno od poduzetnika čuli njihove potrebe i razmišljanja.

Sastanku s poduzetnicima nazočili su i zamjenici gradonačelnika Lidija Kozina i Branko Putarek te pročelnici Stanko Rožman i Ljiljana Risek.

print