Novosti

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Ponosni smo što je kurikularna reforma stigla u Ivanec!

Ponedjeljak

Profesori Srednje škole Ivanec na čelu s ravnateljicom mr. sc. oec. Lidijom Kozina prvoga su dana nove školske godine priredili dobrodošlicu učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima.

Uz saborskog zastupnika i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, prijmu u srednjoškolskom amfiteatru odazvala se i članica mentorske radne skupine Ministarstva znanosti i obrazovanja RH Gordana Barišić – Lazar.

Okupljene je prva pozdravila ravnateljica L. Kozina te naglasila da u šk. godinu 2018./2019. Srednja škola starta s dva odjela Opće gimnazije, jednim ekonomskom odjeljenjem i s odlično popunjenim odjelima u Industrijsko-obrtničkoj školi – CNC operaterima, stolarima, majstorima kućnih instalacija, strojobravarima i prodavačima.

-Srednja škola Ivanec poznata je kao škola koja vodi individualnu brigu o svakom učeniku i koja je uključena u brojne projekte na nacionalnoj i europskoj razini. U ovoj šk. godini škola je uključena u eksperimentalni program kurikularne reforme Ministarstva znanosti i obrazovanja „Škola za život“, koja će se provoditi u prvim razredima Gimnazije i Ekonomske škole. Ovim programom predviđeno je da učenici uče i usvajaju znanja po novim kurikulima i novim načinom podučavanja. Svaki učenik dobit će besplatan tablet uređaj, udžbenike i besplatan pristup Internetu – istaknula je ravnateljica.

- Iako će se eksperimentalni program provoditi u Gimnaziji i Ekonomskoj školi, benefiti ovoga programa bit će dostupni i ostalim učenicima. Ovo je velik iskorak za našu školu, ponosni smo što je Srednja škola Ivanec dio nove reforme i vjerujemo da ćemo do sljedeće godine, kada kurikularna reforma počinje u cijeloj zemlji, doprinijeti izgradnji novog sustava obrazovanja – poručila je L. Kozina.

Učenicima i roditeljima kratko se obratila i G. Barišić – Lazar te im prenijela pozdrave resorne ministrice Blaženke Divjak.

Izrazila je nadu da će primjenom novih metoda učenja usvojiti nova znanja i steći kompetencije koje će im poboljšati budućnost. Također je najavila poseban sastanak s roditeljima na kome će moći dobiti odgovore na sva svoja pitanja vezana uz reformu.

Skupu se obratio i M. Batinić:
-„Škola za život“, kurikularna reforma koju smo toliko dugo čekali, konačno je došla u naše škole i u Ivanec! Zahvalni smo ravnateljici i svim profesorima koji su se založili za to te svojim trudom i dodatnom obukom i usavršavanjem omogućili njezin start u Srednjoj školi Ivanec. Ovime počinje obrazovanje prvih generacije učenika koje isključuje „bubanje“ i gomilanje podataka bez logičkog povezivanja i razumijevanja suštine stvari. Pošto je ovo eksperimentalni program, i od vas će se očekivati da se izjasnite o vlastitim iskustvima, željama i promišljanjima, kako bi se ona, u cilju poboljšanja, mogla uvrstiti u programe reforme koja iduće godine počinje u svim školama – izjavio je Batinić te poručio učenicima da su upisom u Srednju školu Ivanec odabrali dobru školu, s izuzetnim timom.

Nakon toga uslijedio je odlazak učenika u razrede, gdje su od svojih razrednica dobili rasporede i prve informacije o školi i njenim kućnim pravilima.

Prve razrede u šk. godini 2018./2019. vode razrednice Mihaela Maček, Mirna Bajsić, Marijana Šambar, Jasminka Vujasinović, Maja Držaić i Helena Galić.

print