Novosti

Obilježena 27. godišnjica pogibije branitelja Dražena Šešeta, pripadnika 2. GBR Gromovi

Četvrtak

Velikim komemorativnim okupljanjem na groblju u Margečanu u srijedu je, 8. kolovoza, na dan kada je prije točno 27 godina u Gređanima kod Topuskog poginuo Dražen Šešet, pripadnik 2. GBR Gromovi, obilježena godišnjica pogibije mladog branitelja.

Cvijeće na Draženov grob tim je povodom položilo izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodila predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek, a svijeće na njegovu zadnjem počivalištu zapalili su i članovi obitelji pokojnika, predstavnici braniteljskih udruga, pojedini županijski i gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.

Molitvu za Šešeta predvodio je margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac, a prisjećanje na Dražena nizom su domoljubnih, marijanskih i pučkih pjesama popratile članice župskog zbora sv. Margarete i zbor mladih Margaretine krijesnice.

Molilo se ujedno i za Ivicu Cecelju, branitelja s područja susjednog Novog Marofa, koji također počiva na margečanskom groblju, a koji je poginuo istog dana kad i Dražen te za sobom ostavio suprugu, djecu i majku.

Komemoraciji je nazočila i rodbina pokojnog Cecelje.

Nakon odavanja počasti poginulima na groblju, vlč. Pakrac je u crkvi sv. Margarete predvodio misu za domovinu i poginule branitelje.

Obljetnica pogibije D. Šešeta bit će obilježena i posebnom manifestacijom – 3. danom sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2018., koju u nedjelju, 12. kolovoza, priređuju DVD Gačice (čiji je Dražen bio član) i UDVDR – Ogranak Ivanec, uz suorganizaciju ivanečke HVIDRA-e i Udruge 2. GBR Gromovi.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Program je dostupan u privitku:

Manifestacija 3. dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2018.

print