Novosti

Srednja škola Ivanec: Završen HERE Map Makers međunarodni ljetni kamp

Srijeda

S radom je završio međunarodni ljetni kamp za učenike i nastavnike vezan uz projekt HERE Map Makers, čiji je nositelj Srednja škola Ivanec.

U kampu su kao partneri na projektu sudjelovali HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb, jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, koji su vodili sve aktivnosti u kampu te nastavnici i 42 učenika iz Srednje škole Ivanec i sljedećih partnerskih škola: Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska.

Na kampu su učenici i nastavnici razmjenjivali internacionalna iskustva, prikupljali podatke u prostoru, obrađivali ih i kreirali sadržaje za digitalne karte.

Učenici su radili u međunarodnim timovima te uz pomoć HERE-ovih alata kartirali područja Zagreba, Samobora, Ivanca, Krapine, Plitvičkih jezera, Rijeke i Opatije.

Tako su kroz rad s najnovijim IKT tehnologijama i alatima, inovativnim sadržajima i metodama stekli kompetencije za izradu digitalnih karata, a kroz međusobnu komunikaciju poboljšali kompetencije u znanju stranih jezika, timskom radu, razvijanju socijalnih vještina i samostalnosti.

print