Novosti

U distribuciji je 105. izdanje Ivanečkih novina

Ponedjeljak

Iz tiska je izašao 105. broj Ivanečkih novina.

Siječanjsko izdanje i ove je godine tiskano na 20 stranica i to zbog dodatka koji čini Proračun u malom grada Ivanca za 2018. godinu.

Riječ je o tzv. proračunu za građane kojim gradska uprava Ivanca, u skladu s načelom proračunske javnosti, i ove godine objavljuje kako bi im omogućila jasan i jednostavan uvid u planirane proračunske prihode i rashode, primitke i izdatke.

Njime ujedno građane vodi kroz kapitalne projekte, programe i aktivnosti koje će se ove godine financirati iz proračuna.

Novi broj gradskog glasila donosi opsežna izvješća o cijelom nizu gradskih tema – o 3,65 milijuna kuna Gradu Ivancu iz EU Fonda za ruralni razvoj, o nastavku izgradnje Muzeja planinarstva Ivanec, o obavljenim početnim radovima na budućem Rekreacijskom centru Lančić s virtualnim projekcijama njegova budućeg izgleda, o početku radova na postavljanju instalacija u braniteljskoj zgradi u Ivancu, kao i o početku gradnje društvenog doma za mjesne odbore Vuglovec i Gečkovec.

Nadalje, tu je i opširno izvješće sa zadnje sjednice Gradskog vijeća, s naglaskom na donošenje proračuna za 2018., zatim, o dodjeli stipendija gradskim stipendistima, o podjeli blagdanskih darova za najstarije stanovnike Ivanca, o velikom Božićnom koncertu koji je Grad priredio u suradnji sa svojim KUD-ovima, udrugama i solistima kao i o velikom nizu raznih radnih i blagdanskih aktivnosti u organizaciji gradskih udruga, mjesnih odbora i škola. Uz više zanimljivosti, Ivanečke novine donose i izvješća o aktivnostima i natjecanjima gradskih sportskih klubova i rekreacijskih udruga.

Povezani dokumenti

print