Novosti

Gradonačelnik M. Batinić na XI. konferenciji o poduzetništvu u Osijeku

Srijeda

Na poziv Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. iz Osijeka i Centra za poduzetništvo Osijek, gradonačelnik Milorad Batinić u petak je, 24. studenog, sudjelovao u radu XI. konferencije o poduzetništvu koja je u najvećem gradu Slavonije održana na temu „Utjecaj lokalnog poduzetničkog eko sustava na razvoj poduzetništva“.

Gradonačelnik je najprije sudjelovao u konferencijskom dijelu skupa te, uz goste iz inozemstva te gradova Osijeka i Šibenika, predstavio način funkcioniranja poduzetničkog ekosustava grada Ivanca (suradnju Grada s lokalnom poslovnom zajednicom kroz Poslovni klub te korelaciju prema Poslovnoj zoni Ivanec, komunalnoj tvrtki Ivkom i Projektnom uredu kao onima koji pružaju usluge i servis). Iznio je i pojedine dobre primjere poslovnih praksi koje su prepoznate i na državnom i međunarodnom nivou te, kao novi benefit poduzetništvu, najavio projekt uvođenje ultrabrzog Interneta, koji je već u realizaciji.

Iskustva svoje tvrtke u Osijeku je prenio i Krešimir Canjuga, direktor Hydromata inženjering, jedinog poduzeća u široj regiji koje razvija, proizvodi i izvozi svoje high tech proizvode koji se potom ugrađuju u najsofisticiranija postrojenja, od nuklearnih ledolomaca i hidroelektrana u polarnom pojasu do vodoopskrbnih sustava na Dalekom i Bliskom istoku itd.

M. Batinić je u poslijepodnevnim satima s kolegama iz Osijeka i Šibenika te s Ekonomskog fakulteta u Osijeku i predstavnicima pojedinih tvrtki sudjelovao i  na Okruglom stolu na temu stvaranja lokalnih poduzetničkih eko sustava.

print