Novosti

Mr. sc. Lidija Kozina u Zagrebu predstavila EU projekt HERE Map Makers

Petak

U Hotelu Antunović u Zagrebu održan je 1. transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers iz programa ERASMUS+ suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse za čiju su provedbu odobrena sredstva EU fondova u iznosu od 104.910,00 eura.

Uz Srednju školu Ivanec kao glavnog koordinatora i nositelja, na sastanku su bili i partneri na projektu iz 5 država članica EU: HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb -jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana (Slovenija), IES Sefarad, Toledo (Španjolska), Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone" (Italija) i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava (Poljska).

U utorak, 21. studenog, mr. sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec i aktualna dogradonačelnica Ivanca te Ante Sladojević, predstavnik HERE BV International iz Zagreba, održali su u ime svih partnera na projektu konferenciju za medije.

 Projekt je predstavila L. Kozina, dok je A. Sladojević izvijestio da HERE karte u svojim proizvodima i uslugama koriste svjetski divovi kao što su Facebook, Amazon, Microsoft, BMW, Audi i dr.

Danas završava i petodnevna edukacija (20. do 24. studenog) za 14 nastavnika iz svih škola partnera od strane predstavnika. Nizom predavanja i radionica te transferom svojih znanja i iskustava, ini će podučiti nastavnike modernim trendovima izrade digitalnih karata.

Projektna aktivnost edukacije nastavnika uključuje korištenje HERE softverskog alata za prikupljanje, vizualizaciju i analizu prostornih podataka i procesa, a novostečena znanja će nastavnici u svojim školama prenijeti na učenike.

Here Map Creator je alat/aplikacija preko kojeg će nastavnici dodatno ojačati svoje kompetencije u izradi digitalnih karata te sva ta novostečena znanja prenijeti učenicima u svrhu stjecanja dodatnih vještina i poboljšavanja njihovih digitalnih kompetencija kroz primjenu najmodernijih ICT tehnologija.

Tijekom ljeta 2018. godine učenici će školske klupe zamijeniti „radom na terenu“.

Četrdeset dvoje učenika iz svih škola partnera će sudjelovati u ljetnom kampu, gdje će predstavnici HERE BV International u suradnji s njihovim nastavnicima dodatno usavršiti i podučiti učenike dodjelom praktičnih zadataka.

Učenici će otkrivati specifične promjene u stvarnosti te ih evidentirati na digitalnim kartama i sve to pomoću aplikacije HERE Map Creator.

Nakon toga učenici će biti osposobljeni da u svojim školama, na praktičnom dijelu nastave, kreiraju digitalne karte lokalnog područja turističkog, kulturnog ili bilo kojeg drugog sadržaja.

- Na kraju ovog projekta učenici će usvajanjem novih znanja, razvojem digitalnih kompetencija i stjecanjem internacionalnog iskustva postati konkurentniji na tržištu rada, razviti vještine komunikacije na stranom jeziku, postat će poduzetniji, samostalniji i odgovorniji te će razviti sposobnost zaključivanja i kritičkog mišljenja. Sve navedeno je odlična polazišna točka za njihovo buduće obrazovanje ili posao. Učenici će imati više vještina i iskustava koja će utjecati na interes za nastavak obrazovanja u STEM ili ICT području – izjavila je ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina.

print