Novosti

Prijam gradonačelnika M. Batinića za predstavnike VZ i svih šest DVD-ova – vatrogastvu dodatna sredstva

Srijeda

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Brankom Putarekom u utorak, 10. listopada, priredio prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice i svih šest DVD-ova koji djeluju na gradskom području – Ivanca, Radovana, Margečana, Salinovca, Gačica i Bedenca.

U ime svih građana vatrogascima je uputio riječi zahvale za golem trud i napor uložen u pomoć ljudima i u spašavanje privatne i javne imovine i infrastrukture tijekom ovogodišnjih učestalih elementarnih nepogoda.

- Vatrogasci su dio sustava zaštite i spašavanja i jedine obučene operativne snage na koje se možemo pouzdati u izvanrednim prilikama. S obzirom na to, kao i na činjenicu da se u intervencijama pokazalo da neke opreme manjka, u proračunu ćemo osigurati dodatna sredstva za vatrogastvo, i to povrh onih koja već izdvajamo za ovu djelatnost. Cilj nam je da dodatnim izdvajanjima tijekom idućih nekoliko godina podignemo razinu opremljenosti DVD-ova – naglasio je gradonačelnik.

Takve najave pozdravili su predsjednik i zapovjednik VZ Zvonko Videc i Ivan Putarek te zamjenik zapovjednika Zdenko Đuras.

Na skupu su govorili predstavnici svih DVD-ova - predsjednik DVD-a Ivanec Mladen Stanko, predsjednik DVD-a Radovan Miljenko Grudiček, predsjednik DVD-a Salinovec Matija Štebih, predsjednik DVD-a Margečan Davor Đuras, predsjednik DVD-a Bedenec Ivan Vresk i zapovjednik DVD-a Gačice Anđelko Brezovec. Svi su oni u kratkim crtama opisali stanje voznog parka i opremljenosti svojih DVD-ova te izrazili najhitnije potrebe za nabavom opreme.

S obzirom na sve rečeno, zaključeno je da u svim društvima postoji potreba za nabavom tehničke opreme koju ne mogu financirati iz sredstava za redovitu djelatnost. Stoga je dogovoreno da VZ sačini detaljnu analizu potreba za opremom u svim DVD-ima za čiju će se nabavu tijekom iduće tri godine osiguravati sredstva u gradskom proračunu.

Nakon službenog prijema i druženja u neformalnoj atmosferi, održan je i radni sastanak čelnika Grada Ivanca i rukovodstva VZ s predstavnicima DVD-a Radovan.

Dogovoreno je da će se u proračunu Grada za 2018. predložiti osiguranje 260.000 kuna kapitalne donacije za nabavu navalnog vatrogasnog vozila za DVD Radovan.

Prijmu su nazočile i gradske pročelnice Marina Držaić i Ljiljana Risek.

print