Novosti

U subotu, 5. kolovoza 33. Seoske igre u Salinovcu

Petak

Početak kolovoza i ove je godine rezerviran za tradicionalne Seoske igre u Salinovcu. Na  igralištu kod nove osnovne škole, u subotu, 5. kolovoza, održat će 33. Seoske igre starih sportova.

Natjecateljskog duha, navijanja, smijeha i zabave zasigurno neće nedostajati. Društvo za športsku rekreaciju Salinovec pobrinulo se da seoske igre starih sportova i ove godine obuhvate sve atraktivne tradicionalne discipline koje je iznimno važno sačuvati od zaborava, a među kojima se ističu skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce i muzikanti seoskih igara.

Očekuje se velik broje ekipa iz cijele Varaždinske županije, a sudjelovat će i ekipe iz Brodsko – posavske te Koprivničko – križevačke županije.

Svečano otvaranje igara je u 9 sati. Osim velikog broja domaćih i stranih posjetitelja, u Salinovcu će kao i svake godine festival otvoriti predstavnici tradicionalnih pokrovitelja, a to su Grad Ivanec i Varaždinska županija.

print