Novosti

Iz tiska izašao jubilarni, 100. broj Ivanečkih novina

Ponedjeljak

U tijeku je distribucija jubilarnog, 100. broja Ivanečkih novina.

Od prvog broja koji se pred građanima grada Ivanca pojavio u prosincu 2008. godine, Ivanečke novine dosad su se afirmirale ne samo kao službeno glasilo Grada, već kao i omiljena tiskovina koju mnogi iz mjeseca u mjesec željno iščekuju kako bi se informirali o aktualnostima i novostima iz gradskog života.

Podsjećamo, novine se svakog mjeseca tiskaju u nakladi od 4.700 primjeraka te se dostavljaju na adrese svih kućanstava na administrativnom području grada Ivanca, a takvih je nešto više od 4.100.

Isprva su se tiskale u manjoj nakladi, no na terenu je interes bio tako velik da se naklada morala povećati, najviše zbog toga što do „svog“ broja žele i ona kućanstva u kojima živi više domaćinstava, kao i brojni vikendaši te građani koji ovdje ne žive stalno, ali s velikom pažnjom prate događanja u starome kraju. Jednako tako, primjerak Ivanečkih novina žele i ustanove, tvrtke, trgovine, a Ivanečke novine redovito se čitaju i kod frizera, u čekaonicama kod liječnika, zubara itd.

Pošto se svako izdanje redovito objavljuje i na web stranicama Grada Ivanca, Ivanečke novine čitaju se širom svijeta, što nam potvrđuju i javljanja naših sugrađana koji žive u Australiji, SAD-u, Londonu, Njemačkoj, Austriji…

U proteklih stotinu brojeva na stranicama Ivanečkih novina objavljeno je oko 4.500 informacija, od čega se oko 50 posto odnosi na rad i aktivnosti Grada, točnije, gradske uprave i gradskih čelnika. Druga polovica prati aktivnosti gradskih ustanova, svih civilnih i sportskih udruga, a na stranicama se redovito objavljuju i zanimljivosti iz života grada.

Jubilarno, 100. izdanje Ivanečkih novina, pojavilo se pred čitateljima usporedo s Danima grada 2017. pa je i veći dio njegovih stranica ispunjen izvješćima s proslave koja je ove godine bila naročito bogata i sadržajna.

Tim, koji u uredničkom i operativnom smislu radi na realizaciji Ivanečkih novina, naročito veseli činjenica da su se Ivanečke novine definitivno afirmirale kao glasilo putem kojeg građani svakog mjeseca dobivaju točnu, kvalitetnu i transparentnu informaciju o radu Grada i gradskim projektima te što se su ujedno formirale u kroničara Ivanca i ivanečkih događanja koji je tijekom proteklih 9 godina za budućnost zabilježio i fotografijom ovjekovječio sve najvažnije događaje na području našega grada.

print