Novosti

Sakcinskome i Rajteru u Tuhlju tri nagrade, u Varaždinu plasman na državne smotre

Ponedjeljak

Vokalni ansambl Sakcinski i Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter u subotu su se, 3. lipnja, veoma uspješno predstavili na 8. međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja u Tuheljskim Toplicama. S natjecanja su se vratili čak s tri osvojene nagrade!

Naime, Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter osvojio je srebrnu plaketu (86,33 bodova) te tako obranio srebro od prošle godine. Zbor je nastupio pod ravnanjem prof. Jelene Gotal.

Samo dan kasnije, na županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava održanoj u Varaždinu, Zbor se ponovno plasirao na državnu smotru koja će se održati u listopadu u Rovinju.

Vokalni ansambl Sakcinski svoju je kvalitetu u Tuhlju potvrdio osvojivši zlatnu plaketu (92 boda). Usto, Sakcinski je osvojio i zlatnu plaketu u kategoriji mali vokalni sastavi te je nastupio i u grand prixu gdje se našao u društvu s najbolja četiri zbora ukupnog natjecanja (dva iz Slovenije i jedan iz Hrvatske). U grand prixu pobjedu je odnio ženski zbor „Carmen manet“ iz Slovenije.

Na županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava Vokalni ansambl Sakcinski plasirao se na državnu smotru malih vokalnih sastava koja će se održati u studenom u Bjelovaru. Sakcinski će nastupiti u kategoriji klasične glazbe. Za veliki uspjeh ansambla svakako je najzaslužnija dirigentica Nada Peček. Čestitamo!

print