Novosti

U srijedu, 26. 04., prezentacija projekata skate parka i biciklističkog poligona, dječjeg parka u Kumičićevoj i trga kod Kina

Petak

Grad Ivanec poziva sve građane i naročito, mlade, da se u srijedu, 26. travnja, odazovu prezentaciji novih idejnih projekata urbanog uređenja Ivanca.

Prezentacija će se održati u amfiteatru Srednje škole Ivanec s početkom u 19 sati, a njome Grad ujedno otvara široku javnu raspravu o načinu uređenja novih urbanih sadržaja u našemu gradu.

Tom će prilikom gradska uprava u suradnji s Arhitektonskim studijem Nexar iz Ivanca građanima predstaviti nekoliko idejnih projekata.

Prvi od njih jest projekt uređenja skate parka i biciklističkog poligona koji će se graditi na javnoj površini ispod Dječjeg vrtića Ivančice i šetnice uz obilaznicu. Planira se urediti poligon za skate i akrobatski biciklizam, zemljana staza za tzv. dirty bike i teretana na otvorenom.

Nadalje, bit će predstavljen i projekt uređenja trga ispred Kina u Ivancu, koji će se urediti na vrlo suvremen način. Jedan od centralnih sadržaja na trgu bit će solarno stablo koje će svijetliti noću, a na kome će se moći puniti mobiteli.

Bit će predstavljeno i idejno rješenje uređenja dječjeg parka u Ulici Eugena Kumičića, s mnoštvom sadržaja za djecu i posebno planiranim hortikulturnim uređenjem.

Riječ je o novim projektima koji predstavljaju nastavak dosadašnje orijentacije gradske uprave u pravcu pojačanih ulaganja u društvene sadržaje i društvenu nadgradnju, a sve u cilju stvaranja novih sadržaja, prvenstveno za mladež i djecu.

Svaki od navedenih projekata bit će u srijedu i šire predstavljen, a Grad poziva sve zainteresirane da dođu na prezentaciju i da se u raspravu uključe sa svojim prijedlozima i primjedbama.  

Cilj je da se u suradnji s građanima i zainteresiranom populacijom, koja će koristiti spomenute sadržaje, dobije što više konstruktivnih prijedloga koji mogu biti ugrađeni u konačna rješenja i glavne projekte.

print