Novosti

Natječaj Ministarstva gospodarstva i poduzetništva: Internacionalizacija poslovanja MSP-ova

Četvrtak

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u srijedu je, 29. lipnja, objavilo javni poziv „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzetnika“, čiji je cilj povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014.

Ovisno o veličini poduzeća, intenzitet potpore je sljedeći: za mikro i malo poduzeće 85%, a za srednje poduzeće 65%, dok se vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinom projektu kreće od 100.000,00 do 1.000.000,00 kuna.

Prihvatljive su sljedeće aktivnosti:

  • nastupi na međunarodnim sajmovima izvan RH koji imaju najmanje 10 % inozemnih izlagača ili 5% inozemnih poslovnih posjetitelja i koji je isključivo upisan u baze www.expodatabase.com, www.auma.de
  • prezentacije MSP-ova u okviru međunarodnog sajma izvan RH na kojem prijavitelj sudjeluje kao izlagač
  • troškovi istraživanja inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH
  • izrada promotivnog materijala za nastup na međunarodnom sajmu izvan RH
  • sudjelovanje na b2b poslovnim razgovorima i/ili susretima koji se održavaju u sklopu međunarodnih skupova/sajmova izvan RH
  • troškovi usluga vanjskog stručnjaka za vođenje projekta.

Projektne prijave podnose se od 3. svibnja 2017. do 31. prosinca 2017. godine.

Detaljnije informacije o samom pozivu dostupne su na linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1386

Svi zainteresirani prijavitelji se za savjetodavnu i operativnu pomoć u kandidiranju svojih projekata na ovaj javni poziv mogu javiti Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove.

print